Meğer Püf Noktası Varmış! Brüksel lahanasını Sevdiren Tarif

Meğer Püf Noktası Varmış! Brüksel lahanasını Sevdiren Tarif

Zeytinyağı ile yapılan tariflerden biri ile karşınızdayız. Sıkı durun bu tarifi deneyince bu zamana kadar brüksel lahanası neden yememişim diyeceksiniz! İşte size lokum gibi bir brüksel lahanası yapmanın sırrı

Siz de Brüksel lahanasına mesafeliyseniz bu fikrinizin değişecek, hazır olun. Fırında zeytinyağı ile yapılan hali brüksel lahanasını yemeyene yediren cinsten gerçekten.

Lahanaya bayılan ben bile yıllarca ağzıma sürmedim aslında. Haşlanmış hali beni bek cezbetmiyor. Diyetisyenimin önerisiyle hayatıma giren bu efsane lezzeti siz de mutlaka deneyin. Artık et yemeklerinin yanında da haftada bir yaptığım zeytinyağlı grubundan oldu...

Tarife geçmeden önce Brüksel lahanasını yakından tanıyalım.

  • Diyet listelerinin favori sebzelerinden kendisi..
  • İçeriğindeki lif sayesinde sindirim sistemi için oldukça faydalı. 
  • Zengin B vitamini kaynağı
  • Hastalıksavar. 
  • Vücutaki dokuların büyümesi ve onarımı için önemli olan C vitamini açısından da zengin.
  • Kan pıhtılaşması ve kemik sağlığı için önemli olan K vitamini içerir.
  • Zengin bir antioksidan kaynağı
  • Omega 3 yağ asidi içeriyor. Balık sevmeyenler için harika bir alternatif.
  • İltihaplanmayı azaltıyor. 

Öyle ya da böyle beslenmeye dahil etmek gerekiyor yani.

Yapımı son derece kolay olan bu tarifin yapılışına hemen geçelim. 

FIRINDA BRÜKSEL LAHANASI İÇİN MALZEMELER

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

FIRINDA BRÜKSEL LAHANASININ YAPILIŞI

✔️ Brüksel lahanasının en dış yaprağını soyun ve güzelce yıkayın. Ben sirkeli su da 10 dakika bekletiyorum.

✔️ Her bir lahanayı boylamasına ikiye bölün. 

✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tüm malzemeleri koyun ve harmanlayın.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derece üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Ortalama 25 dakikada hazır oluyor.

Servis Önerisi

Sarımsaklı yoğurtla efsane oluyor.

Et, tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor.

Etiketler :
En Yeniler