Orjinal tam ölçülü garantili browni tarifi
Kek ve çikolanın en çok yakıştığı lezzettir browni. Bu tarifle yoğun çikolatalı, içi baymayan, bol lezzetli bir browni yapacağız. Çay ve kahve sohbetleriniz daha da keyifli olacak.
Üzeri hafif kabuk tutmuş bir browni hayal edin! Hafif ıslak yapısıyla her lokmasında insanı mest edecek bu tarifi tez zamanda deneyip damakları çoşturun...
Vişne de çok yakışıyor bu tarife. Buzluğumda her daim vişne olur benim. Suyunu hafif sıkıp nişastaya buluyorum ve kalıba döktükten sonra yerleştiriyorum.
Karabiber ne alaka demeyin. Çikolatalı tatlılara bir fiske karabiber eklemek lezzetini katlıyor emin olun.
Neyse gelelim tarifimize...
ORJİNAL BROWNİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gr bitter çikolata
- 110 gr tuzsuz tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 fiske tuz
- 1 fiske karabiber
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
ORJİNAL BROWNİ NASIL YAPILIR?
- Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin.
- Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle düşük devirde çırpın.
- Benmari usulü erittiğiniz karışımı yavaşça ilave edin.
- Unu ve kakayu ekleyin.
- Son olarak tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Yaklaşık 20*20 cm boyutlarında kare borcama ya da fırın kabına yağlı kağıt serip kek hamurunu eşit bir şekilde yayın.
- Dilerseniz vişne dizebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.