Börek Yaparken Yapılan Bu Basit Hata Böreği Mahvediyor! Çıtır Böreklerin Sırrı

Börek Yaparken Yapılan Bu Basit Hata Böreği Mahvediyor! Çıtır Böreklerin Sırrı
Börek yaparken yapılan bazı hatalar. Böreği mahvediyor ve Türk mutfağının eşsiz lezzeti Börek adeta yavan bir yiyecek haline geliyor.. Peki O hata nedir?

Çıtır börekler yapmak için yufkanın kalitesi kadar iç harcı da çok önemlidir. İç harcı için hazırlanmış olan malzemeleri yufkaların arasına koymadan önce mutlaka yufkalarınızı yağlayın.

Hangi katı olursa olsun her katını iyi yağlayın. Bazı kişiler son zamanlarda ayçiçek yağı fiyatları zamlandı diye mısır özü yağı gibi yağları tercih ediyorlar. Yapmayın bunu. Böreğin daha iyi olması için yapmanız gereken şey bu değil.

Eğer tam kıvamında bir börek pişirmek istiyorsanız böreğinizin üzerine süreceğiniz malzemeler de oldukça önemli.

Böreğin üstünün iyi kızarması ve çıtır olması için genelde yumurta sürülür. Ancak evde yumurta yoksa bunun yerine yoğurt sürebilirsiniz. 1 Yemek Kaşığı kadar yoğurdu yağla karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz.

Ayrıca börek yapılırken yapılan bir diğer hata da sürekli fırının kapağını açmaktır. Bu hatadan vazgeçmelisiniz. Yaptığınız bu işlem fırın içi sıcaklığı düşürmekte ve böreğin çıtır olmasını engellemektedir.

Fırınınızı önceden ısıtın. Ve tepsiyi fırına sürdüğünüzde bir dakika ayarlayın fırında böyle bir özellik yoksa telefondan alarm kurun ve o dakika dolunca gidin öyle kontrol edin. Sürekli olarak fırın kapağını açmak böreğe yavan bir tat verir ve böreğin hamur kalmasına neden olur..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler