Böreğin Çıtır Olması İçin Bilmeniz Gerekenler!
Börek pişirmek herkesin bildiği bir şey değildir. Ancak bilenler de tam ustası oluyor. Türk mutfağında çeşit çeşit börekler bulunur.
Yaptığımız böreklerin kimisi fırında kimisi tavada yapılır. Ancak ne şekilde yapılırsa yapılsın bu böreklerle ilgili dikkat ettiğimiz iki şey olur.
Kimimiz çıtır börek severiz kimimiz yumuşacık..
Ancak çayın yanında en iyi gideni çıtır böreklerdir. Ancak herkes çıtır börek yapmayı beceremiyor. Bu yüzden böreği çıtır yapan küçük sırrı sizlerle paylaşacağız. Sizde bu küçük sır sayesinde artık çıtır börekler yapabileceksiniz :)
Büyük Annemden Öğrenmiş Olduğum Bu Küçük Sırlar İşinize yarayacaktır...
Çıtır Çıtır Börek Yağmak için Süt ve Yağ kullanın. Eğer böreğinizi hazır yufkadan yapacaksanız yufkaların arasına süt ve yağ sürmeyi ihmal etmeyin..
Böreğin iç harcını sakın sıcak sıcak eklemeyin! Biraz bekletip iyice soğuduktan sonra yufkalara ilave edin...
Sodanın gücünden yararlanın. Yumurta sarısı ve sodayı tüm böreklere sürmeye özen gösterin.
Fırının ısısına dikkat edin :) Mutlaka fırını önceden ısıtın...
Bu püf noktalara uyarsanız çıtır çıtır börekler yapabileceksiniz :)))
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.