Bolca Yapın Keke, Kurabiyeye Kullanın! Ev Yapımı Tam Ölçülü Erik Marmelatı Tarifi
Bu marmelatın görüntüsü de tadı da şahane oluyor. Kurabiyelere, keke, sütlü tatlılara çok yakışıyor. Sıcacık ekmeğe kaymak yada tereyağ sürüp üzerine de erik marmelatı döktünüz mü deymeyin keyfinize.
Erik marmelatı yapımına geçmeden önce püf noktalarını bir sıralayalım.
- Erik, şeker ve suyu 40 dk boyunca kaynatın.
- Pişerken dibi tutmaması için mutlaka ara ara kaynatın.
- Sıcakken blenderdan geçirin sonra tekrar 20 dakika daha kaynatın.
- Temiz steril cam kavanozlara kaynarken koyup yeni kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın.
- Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında açmadan serin ve güneş bir yerde muhafaza edin.
- Su bardağı ölçüsü: 250 ml
- Verilen ölçülere göre 10 tane yarım litrelik kavanozla erik marmelatı çıkıyor.
Erik marmelatı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 8 kg erik (tercihen anjelik)
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
Erik marmelatının yapımına geçelim:
Erikleri güzele yıkayın. İri iri doğrayıp çekirdeğini çıkarın.
Erikleri tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu dökün.Ocağın altını açıp tencerenin kapağını kapatmadan yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Erikler yavaş yavaş suyunu bırakacak, renk alacaklar. Ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Erikler kaynadıktan sonra köpükler oluşacak, bu köpükleri mutlaka alın. Taşma olmaması için ocağın başından ayrılmayın.Erikleri 40 dk bu şekilde kaynatın.
Ocaktan aldıktan sonra hemen blenderdan geçirin. Bu aşamada oluşan köpükleri de alın mutlaka. Tamamen pürüzsüz olana kadar yakşaık 3 dakika bu şekilde blenderdan geçirin.
Limon suyunu ekleyin. Şekerini kontrol edin.Tencereyi tekrar ocağa alıp sürekli karıştırarak 20 dakika daha kaynatın.
Sıcak sıcak cam kavanozlara koyup yeni kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın.
Tarifin kaynağı: Alev Türken/ Derleme: Sağlıkhaberciniz
.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.