Bol Tereyağlı Ev Yapımı Peynirli Makarna Gibi Düşünün! Ardahan'ın Meşhur Karnı Cırık Tarifi

Bol Tereyağlı Ev Yapımı Peynirli Makarna Gibi Düşünün! Ardahan'ın Meşhur Karnı Cırık Tarifi
Ardahan Mutfağının yöresel hamur işlerinden biridir karnı çırık. Bol tereyağlı erimiş peynirle lezzetli mi lezzetlidir. Peki karnı çırık nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir? İşte tarifi...

Peynirli makarna gibi düşünebilirsiniz. Küflü peynir, tulum peyniri veya eski kaşar çok yakışır. Eriyen peynirlerin lezzetine doyum olmaz.

Karslıların en dayanamadığı yemeklerden olan bu lezzeti umarım deneyip siz de beğenirsiniz.

Gelelim tarifimize...

KARNI ÇIRIK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su

Üzeri için;

  • 250 gram tereyağı
  • 150 gram eski kaşar
  • 100 gram küflü peynir

KARNI ÇIRIK NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle hamuru yapalım. Geniş bir kaba unu, tuzu, yumurtayı koyup karıştırın. Azar azar su ilave ederek açılabilecek sertlikte hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin.

✔️ Hamuru 8 bezeye ayırın. Sert zeminde ince uzun rulo olarak uzatın. Bıçakla küçük küçük dilimleyin.

✔️Dilimlediğiniz parçaları ikiye tekrar bölün ve üzerine parmakla bastırıp ezin O val bir şekil vermeniz lazım.

✔️ Yapışmaması için unlanmış tepsiye dizin.

✔️ Tencereye su koyup kaynatın. Hamurları kaynar suda haşlayın.

✔️ Süzgece çıkarıp geniş bir tepsiye koyun.

✔️ Peynirleri serpiştirin.

✔️ Bolca erimiş tereyağını gezdirin.

✔️ Isınmış fırında peynirler eriyene kadar pişirip sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler