Dağılmayan Tam Ölçülü Böğürtlen Reçeli Tarifi ve Püf Noktaları
Bögürtlen reçelini yapmak kolaydır. Asıl zor olan toplamaktır:) Yabani dağ böğürtleni bulursanız reçel için onları tercih edin. Yol kenarlarında, su kenarlarında bol bol bulunuyor aklınızda olsun.
Böğürtlen reçelinin püf noktlarına gelelim. Öncelikle diri ve ezilmemiş olmasına dikkat edin. İkinci husus ise çok fazla kaynatmayın, durdukça yoğunlaşacaktır unutmayın. Ben karanfil tadını reçellerde çok sevdiğim için kaynamaya başlayınca 1 adet karanfil atıyorum. Siz de seviyorsanız kullanın tavsiye ederim.
Böğürtlen reçeli tarifini vermeden önce böğürtlenin faydalarına bir göz atalım.
- Tam bir antioksidan kaynağı
- Kalp dostu
- Hafızayı güçlendiriyor.
- Kanserle mücadele ediyor.
- Bağışıklığı güçlendiriyor.
- Cilt sağlığı için faydalı
- Kan şekerini dengeliyor.
- Tam bir C vitamini
- Bağırak sorunlarına karşı etkili
- Ağız yaralarına iyi geliyor.
- Böğürtlen suyu ishali durduruyor.
Gelelim tarifimize...
BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo böğürtlen
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu ya da 3 adet limon tuzu
BÖĞÜRTLEN REÇELİ NASIL YAPILIR?
✔️ Böğürtlenleri yıkayıp tencereye alın.
✔️ Üzerine şekeri döküp 1 gece bekletin. (Vaktiniz yoksa 3-4 saat de dinlendirebilirsiniz)
✔️ Ertesi gün suyu da ilave edip ocağın altını açın. Hiç kaşık değtirmeden kaynamaya bırakın.
✔️ Kısık ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra kevgirle böğürtlenleri başka bir tabağa alın ki dağılmasın.
✔️ Suyunu yine kısık ateşte 15 dakika daha böğürtlenleri tekrar tencereye alın.
✔️ Limon suyunu sıkın. Tereyağını ekleyin 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Cam bir kapa koyup güneşte 2 gün bekletin.
✔️ Daha sonra kavanozun kapağını kapatıp serin bir yere kaldırabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.