Tam ölçülü bisküvisiz havuçlu lokum tarifi
Havuçlu toplar bir dönemin en popüler tatlısıydı. Genellikle bisküvi ile yapılan bu tatlının lokum halini daha çok seviyorum ben. Kolaylığıyla, lezzetiyle tam bir kurtarıcı tatlı aslında. Mutfakla arası olmayan bile kolayca yapabilir. Çay saatlerine kahvenin yanına leziz bir atıştırmalık yapmak istereniz bu tarifi mutlaka deneyin.
Havuçlu Lokum (Havuçlu Top) Tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 1 kg havuç
➞ 1 litre su
➞ 5 yemek kaşığı mısır nişastası
➞ 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
➞ Hindistan cevizi
➞ Toz antep fıstığı
Havuçlu Lokum (Havuçlu Top) nasıl yapılır?
✔️ Havuçların yıkayıp kabuklarını soyun.
✔️ İri iri doğrayıp tencereye alın.
✔️ Üzerine suyu ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde havuçlar iyice yumuşayana kadar haşlayın. Ara ara çatalı batırıp kontrol edin.
✔️ Havucun suyunu süzün. Bu suyun 1 su bardağını kullanacağız hepsini dökmeyin.
✔️ Haşlanan havucu tencereye alın. Üzerine havucun suyundan 1 su bardağı ekleyip blender yardımıyla ezin.
✔️ Üzerine şekeri, nişastayı ilave edip ocakta karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
✔️ Borcamı suyla ıslatın. Sıcak sıcak muhallebiyi döküp üzerini spatula ile düzeltin.
✔️ Oda sıcaklığına gelince üzerini streç filmle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
✔️ Dolaptan çıkardığınız muhallebiyi küçük küçük karelere bölün. Her bir parçayı ister yuvarlayıp ister kare halinde hindistan cevizine bulayın.
✔️ Hindistan ceviziyle kapladığınız havuçlu lokumları servis tabağına alın. Parmağınızla ortalarına batırıp antep fıstığı ile de süsleyeblirsiniz çok hoş oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hayalimdeki Yemekler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.