Sütsüz Yumurtasız Krep Tarifi (Akıtma Tarifi) Nasıl Yapılır

Sütsüz Yumurtasız Krep Tarifi (Akıtma Tarifi) Nasıl Yapılır
Genelde kahvaltılarda börek yada poğaça gibi hamur işleri iyi gidiyor. Ancak hiç uğraşmaya gerek yok. Şimdi sizlere Eşsiz bir krep tarifi vereceğiz..

Krep tarifleri arasında denemediğim tarif kalmadı. Tesadüfen internette dolaşırken görmüş olduğum bir tarif var. Şimdi sizlerle o tarifi paylaşmak istiyorum. Sizde evde yapabilir kahvaltıda afiyetle yiyebilirsiniz.

Sütsüz Yumurtasız Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ile su.
  • 2 buçuk su bardağı ile un.
  • 2 çay kaşığı ile kabartma tozu.
  • 2 çay kaşığı ile tuz.

Pişirmek için malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı ile sıvı yağ.

Sütsüz Yumurtasız Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içinde çırpıcı yardımı ile tüm malzemeleri güzel bir şekilde çırpın. Karışımı pürüzsüz bir kıvama getirin. Hazırladığınız karışımdan daha önce bir yemek kaşığı ile yağ ile yağladığınız tavaya, tavanın dibini kaplayacak şekilde dökün. Üstü göz göz olunca krepi ters çevirin. Tüm karışım bitene kadar bu şekilde pişirin. Sevdiklerinize sıcak sıcak servis edin. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler