Pırasalı kıymalı Çin böreği tarifi
Yıllar öncesinde ofiste çalışan Fatma ablamız yapardı bu böreği. Ne çok severek yerdik. Neredeyse her hafta mercimek çorbası, yoğurt, çin böreği menüsü bizimle olurdu. Sağlık sorunlarından dolayı çalışmayı bırakmak zorunda kaldı ama hala görüşüyoruz çok severim kendisini. Fatma abla bizimle olamayınca tabi müdavimi olduğumuz bu böreği evde yapmak bana düştü. Tarif kendisinden yani:)
Neyse konumuza dönelim. Bu böreğin pırasalı olduğunu başta hiç anlamamıştım. O kadar ince doğramış ki pırasayı anlayana aşkolsun. Pırasa sevmeyen çocuklarınıza da lüften yapın, dua edersiniz bana.
Ben bugün sahura bu böreği yapacağım sizinle de paylaşmak istedim. İşte o tarif...
FIRINDA PIRASALI KIYMALI ÇİN BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo yufka
- 500 gr pırasa
- 200 gr kıyma
- 2 büyük havuç
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 avuç ceviz içi
- Tuz
- Karabiber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Bulamak için;
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
FIRINDA PIRASALI KIYMALI ÇİN BÖREĞİ TARİFi İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. Öncelikle bulguru 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. O yumuşayana kadar kıymayı kavurmaya başlayın. Bunun için büyük bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyup kavurun. İnce ince doğradığınız pırasaları kavrulan kıymaya ilave edin. Rengi dönünce ince rendelenmiş havucu ekleyin. Havuçların rengi dönünce ıslatılmış bulguru da ilave edip iri doğranmış cevizi, tuzu ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatın. İç harcınızı soğumaya bırakabilirsiniz.
✔️ Yufkaları ıslatmak için 1 çay bardağı sıvı yağı ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp kenara alın.
✔️ Her bir yufkayı dörte bölün. Her bir parçaya sosu güzelce sürün. Hazırladığınız harçtan koyup kenarlardan katlayıp rulo yapın. (Kalem börek gibi)
✔️ Önce süte sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Bizden söylemesi bir tane asla yetmeyecek!Gerçekten efsane bir börek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.