Bildiğiniz Lays Oldu! Çıtır Çıtır Hazırlara Taş Çıkaracak Evde Baharatlı Patates Cipsi Tarifi ve Tüm Püf Noktaları
Bizim çocuklar hazır cipsin tadına hiç bakmadı bile. Tabiki dışarda çocuklarda görüyorlar. Evde alternatif üretip hemen kendim yapıyorum. Bu sefer diğer çocuklar da benim yaptığımı daha çok severek yiyorlar. Gerçekten o kadar lezzetli oluyor ki çıtır çıtır nefis.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denesin diye hemen detaylı tarife geçiyorum.
EVDE BAHARATLI PATATES TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet orta boy kızartmalık arya tip patates
- 1 litre sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Patates dilimleyici yoksa rendenin yanı da olur
- Mutfak bezi
- Süzgeç:)
EVDE BAHARATLI PATATES TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
Patatesleri güzelce yıkayın. Kabuklarını soyun.
Varsa Patates dilimleyicinizle yoksa da rendenin yanı ile patatesleri ince ince doğrayın. Malesef bıcakla olmuyor denemeyin.
✔️ Patatesleri soğuk su dolu kaba koyup ova ova nişastasının gitmesini sağlayın. 15 dk bu şekilde bekletebilirsiniz.
✔️ Çeşmenin altında bol suda yıkayıp süzgece alın.
✔️ Mutfak bezine çıkarıp tamamen kurumasını sağlayın. Gerekirse üzerine de mutfak bezi koyun.
✔️ Tencereya sıvı yağı koyun. Ocağın altını açıp yağın iyice ısınmasını sağlayın.
✔️ Bir tane patatesi atıp test edin ki yağın tam kontrol etmiş olun.
✔️ Bir anda hepsini kesinlikle atmıyoruz. Birbirine yapışmaması gerekiyor. Azar azar kızartıyoruz.
✔️ Fazla yağını çeksin diye yağlı kağıt serdiğiniz servis tabağına kızaran patatesleri alın.
✔️ 3-4 dakika soğutun. Daha sonra tekrar kızgın yağa atıp biraz daha kızarmasını sağlayın. Bu sayede çıtırlıkları artacak aynı hazır gibi olacaklar.
✔️ Patatesleri başka bir havlu peçete serdiğiniz servis tabağına alın fazla yağı gitsin.
✔️ Şimdi baharatlama aşamasına geldik. Derin bir kaba sarımsak tozunu, toz biberi, karabiberi ve tuzu alıp karıştırın. Soğuyan çıtır patatesleri de ekleyip sallaya sallaya karıştırın.
✔️ İşte enfes çıtır patates cipsiniz hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
Yanına yoğurtlu dip sos yapın mutlaka. Süzme yoğurt tuz, nane, kırmızı biberi karıştırıp ikram edin gerçekten lezzetli oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.