Belki de Hiç Duymadınız Bu Yemeğin Adını! Oldukça Lezzetli ve Sağlıklı Olan Mis Gibi Soğan Cücüğü Kavurması Tarifi
Bu yemeğin ismi yöreden yöreye değişiyor aslında. Soğan Çuk Çuk Kavurması, Soğan Erkeği Kavurması, Soğan Zibeği Kavurması gibi pek çok ismi olsa da bizim buralarda Soğan Cücüğü Kavurması olarak bilinir.
Soğan cücüğü nedir diye soranlara hemen açıklayalım:) Soğan cücüğü soğanın henüz tohum aşamasındayken ortasından çıkan dallardır. Kalın, boru gibi görünümü vardır.
Yapılışı oldukça zahmetsiz olan bu yemek oldukça sağlıklı ve doyurucu.
Gelelim tarifine...
SOĞAN CÜCÜĞÜ KAVURMASI İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 demet soğan cücüğü
- 1 avuç arap saçı (şart değil)
- 2 yumurta
SOĞAN CÜCÜĞÜ KAVURMASI NASIL YAPILIR?
✔️ Soğan cücüğünün ucundaki tohumları kesip küçük küçük doğrayın.
✔️ Arapsaçını da aynı şekilde küçük küçük doğrayın.
✔️ Sıvıyağını tavaya koyun. Soğanları ve arapsaçını da ilave edip hafif soteleyin. Ortalama 5 dakika kadar karıştıra karıştıra kavurun.
✔️ Küçük bir kasede yumurtayı çırpıp üzerine dökün. Tavanın kapağını kapatıp yumurtalar pişince servis edebilirsiniz. Yumurtalar çok katılaşmasın dikkat edin.
✔️ Üzerine kırmızı biber serpip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.