Hatay'ın Meşhur Lezzeti Belen Tava Tarifi ve Püf Noktaları
Hatay'a gitmişseniz belen tava yemeden gelmemişsiniz. Sebzelerin ve etin çiğden karıştırıldığı kuyruk yağında pişen lokum gibi bir lezzeti yiyen asla unutamaz zaten. Ben Hatay'a gitmedim ama Hatay'lı komşum sağolsun tüm yemeklerini tatmışımdır defalarca. Bu da onlardan biri. Hem pratik hem lezzetli. Tam bir davet yemeği. Mutlaka deneyin beğeneceğinizden eminim.
KUZU ETİNDEN BELEN TAVA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 150 gr kuyruk yağı
- 700 gr iri doğranmış kuzu kuşbaşı (Arka buttan yağları ayrılmış olmalı)
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 1 adet büyük soğan
- 4 adet sarımsak
- Pulbiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
KUZU ETİNDEN BELEN TAVA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Öncelikle kuyruk yağının özünü çıkarmak gerekiyor. Bunun için vaktiniz varsa bir gün önceden yoksa iki saat önceden kuyruk yağını eritin. Zor bir işlem değil. Orta ateşte tencereye kuyruk yağını koyup sıvı hale gelene kadar kavurun. Eridikten sonra cam kavanoza koyup oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin. Daha sonra buzdolabına koyun ki kuyruk yağı donacaktır.
✔️ Güveciniz varsa güveç tepsi kullanın. Yoksan normal tepsi ya da dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Tepsiye domatesi, soğanı, biberlrei, sarımsağı ve eti koyup iyice harmanlayın. Bir kasede salçayı, suyu karıştırıp üzerine ekleyin. Tuzunu ve baharatları da ekleyip güzelce harmanlayın. En son 3 yemek kaşığı kuyruk yağı özünden ilave edin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 1 saat pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.