Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Püf noktalarıyla puf puf bazlama tarifi!
Geleneksel Anadolu lezzetlerinden biri olan bazlama, kahvaltılarınızda ve çay saatlerinizde sofralarınızı şenlendirecek. Yumuşacık, puf puf bazlamalarınızı sıcak sıcak yerken lezzetine doyamayacaksınız.
BAZLAMA İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz ( himalaya tuzu)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Un
BAZLAMANIN YAPILIŞI
- Derin bir yoğurma kabında Su, süt, tuz ve mayayı karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, elde yapışır kıvamda hamur elde edin.Hamurunuz katı olursa bazlamalar sert olur.
- Kabın kapağını kapatıp 45 mayalanmasını bekleyin.
- Hamuru bezelere ayırın.
- Çok fazla un kullanmadan servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Teflon bir tavayı ısıtın.
- Açtığınız hamuru tavaya koyun. Kabarcıklar oluşunca hemen diğer tarafını çevirin. 1 dk da bir çevirerek pişirirseniz kabarıkgörüntü oluşur ve bazlamalarınızın arasını açabilirsiniz.
- Ocağın altı açık olsun, kısık ateşte bazlamalar kurur.
- Pişen bazlamaları bir örtünün üzerine alın ve ilk sıcaklığı geçene kadar üst üste koymayın, içi hamurlaşabilir.
- Afiyet olsun!
Servis Önerisi:
Sıcakken tereyağlayıp peynirle, haşlanmış patatesle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
- Hamurun kıvamı çok yumuşak olmalıdır.
- Bezelerin üzerini hep bir bezle örtülü tutun, kurumasın.
- Bazlamaları pişirmeden önce tavanın orta ateşte iyice ısındığından emin olun ve tavayı kesinlikle yağlamayın.
- Altı iyice pişmeden 1-2 dk sonra hemen ters çevirin. Bu şekilde arası açılan bazlamalarınız olacaktır.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.