Bayrama Hafif Tatlı Arayanlar! Hiç Kuru Olmuyor Tam Ölçülü Şerbeti Kıvamı Tam Yerinde Slatka (Boşnak Revanisi) Tarifi
Balkanların geniş bir mutfak kültürü var. Börekleri de tatlıları da çok lezzetli. Bugün sizlere İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Gül'ün boşnak tatlısı tarifini hazırladık.
Bayrama hafif ve kolay ne yapabilirim diyenler için harika bir alternatif olacak bu lezzeti mutlaka deneyin. İçindeki hindistan cevizi çok hoş bir lezzet veriyor.
SLATKA (BOŞNAK TATLISI) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağından biraz fazla hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 2. 5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
SLATKA (BOŞNAK TATLISI) NASIL YAPILIR?
✔️ Önce şerbetimizi yapalım. Şekerle suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın.
Şekerler eriyince vanilya ve limon suyunu ekleyin ocağın altını kapatın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. (Uzun uzun şerbeti kaynatmıyoruz)
✔️ Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri krema haline gelene kaar kaynatın. Yoğurdu da ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve hindistan cevizini ayrı bir kasede karıştırıp yoğurda ekleyin. Spatula yardımıylaüstten alta doğru karıştırın. (Mikserle yapmıyoruz)
✔️ Tereyağladığınız tepsiye yada borcama (28*28 cm) hazırladığınız hamuru dökün.
✔️ 180 derecede 35 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküp dilimleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.