Bayram Denilince Akla Gelen İlk Lezzet! Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Bayram Denilince Akla Gelen İlk Lezzet! Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Türk Mutfağında ev baklavasının yeri ayrıdır. Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden baklava bayramın da baş tacıdır. Bugün sizlere 40 kat çıtır çıtır cevizli ev baklavası tarifini vereceğiz. Püf noktalarıyla bu bayram siz de enfes lezzeti tadabileceksiniz...

Bayram baklavaları hazırlanmaya başlandı. Pandemi de olsa o baklavalar mutfaklarda yerini alacak. Hane halkını lezzetten mahrum etmemek lazım değil mi:)

İnstagram yemek fenomenlerinden Şükran Kaymak'ın paylaştığı ev baklavası hazırlara taş çıkaracak cinsten. Gelin hep birliklte çıtır çıtır cevizli ev baklavası yapalım bu bayram...

ÇITIR ÇITIR CEVİZLİ EV BAKLAVASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 4-5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Açmak için;

  • Nişasta

Sürmek için;

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Arası için;

  • 1 buçuk su bardağı kırılmış ceviz

cevizli-ev-baklavasi-detay.jpg

ÇITIR ÇITIR CEVİZLİ EV BAKLAVASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle şerbeti hazırlayalım.Bunun için şekeri ve soğuk suyu tencereye alın. 1 dilim limonu da ekleyip güzelce karıştırın. Ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. 20 dk kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.

✔️ Tavada tereyağını eritin. Tortu oluşmaması lazım, üzerinde varsa tortu alın. Baklavadaki püf nokta burası. Sıvı yağını da koyup yağı kenara ayırın.

✔️Hamur için un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyun. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

✔️ Pürüzsüz kıvamdaki hamuru 4 eşit parçaya bölün.

✔️ Her bir bezeyi 10'a bölün. Toplam 40 adet eşit bezeniz olması lazım.

✔️ Bezelerin üzerini nemli bezle kapatıp ya da streç filmle sarıp 40 dakika dinlendirin.

✔️ Her bir bezeyi bol nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.

✔️ 5'erli gruplara ayırın. Toplam 8 ayrı kat olacak.

✔️ 5'li grubun birini merdaneyle açın. Tepsinizin boyutuna gelene kadar açmaya devam edin. (Yuvarlark tepsi kullanırsanız şekli daha güzel oluyor)

✔️ Hamurun üzerine tepsinizi koyup tepsinin boyutunda kesin. Artan parçaları yufkaları döşerken içine koyabilirsiniz.

✔️ Açtığınız yufkayı tepsiye dizin. Güzelce yağlayın. Ceviz içinden serpin.

✔️ Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp dökeyin. Cevizi her kata dökebileceğiniz gibi sadece ortasına da koyabilirsiniz.

✔️ Üzerine de yağdan güzelce döküp  baklava dilimleri şeklinde kesin.

✔️ 180 derecede 1 saatten fazla nar gibi kızarana kadar pişirin.  İç katmanlarının ve altının iyice kızarması lazım.

✔️ Fırından çıktıktan sonra 4 dk bekleyin ilk sıcaklığı gitsin.

✔️ Ilık şerbeti güzelce döküp 3 saat şerbetinin çekmesi için bekleyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın. 

Etiketler :
En Yeniler