Bayram Baklavaları Hazırlasın! İşte Püf Noktalarıyla Kusursuz El Açması Midye Baklava Tarifi

Bayram Baklavaları Hazırlasın! İşte Püf Noktalarıyla Kusursuz El Açması Midye Baklava Tarifi
Şerbetli tatlıların en sevilenlerindendir baklava. Bayrama şöyle fıstıklı irmikli bir ev baklavası yapmaya ne dersiniz? Kimsenin hayır diyemeyeceği o eşsiz lezzetin püf noktalı tarifi yazımızda İşte kusursuz el açması midye baklava tarifi.

Midye baklava son yıllarca oldukça popüler. Kabul ediyoruz herkesin harcı değil güzel baklava yapmak. Büyük maharet ve sabır istiyor bi kere. 

Bayramda baklavasız olmaz diyoruz ve kolları sıvıyoruz. Tüm püf noktalarıyla eşsiz bir baklava yapabilirsiniz. Haydin mutfağa...

EL AÇMASI MİDYE BAKLAVA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 5 su bardağı baklavalık un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz

İçi için

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağından az fazla irmik

Baklavaya sürmek için;

  • 250 gr sade yağ
  • 400 gr antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 5 Su bardağı şeker
  • 4 Su bardağı su
  • 1 Dilim limon
  • Hamuru açmak için;

Hamuru açmak için nişasta

EL AÇMASI MİDYE BAKLAVA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Unu, tuzu tezgaha koyun. Azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru 8 bezeye ayırın.

✔️ Bezeleri parmağınızla bastırıp çay tabağı büyüklüğünde yapın ve bol nişastalayıp üst üste yerleştirin.

✔️ Streç filme sarıp buzdolabına koyun 2 saat dinlensin.

✔️ Bu arada tencereye sütü koyun ılısın. Ilıyınca sürekli karıştırarak irmiği koyun ve kaynatın. Fokurdayınca 3 dakika kadar kaynatın ve ocağın altını kapatın. Ara ara karıştırarak soğutun.

✔️ Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın. Tezgaha nişastayı koyun. Aralarına yine bol nşasta serperek 4 bezeyi üst üste açmaya başlayın. Merdaneyle açabildiğiniz kadar açın.

✔️ Ara merdaneye tek tek sarın inceltip tekrar aralarına nişasta döküp 4 lü açın. Bu işlemi istediğiniz inceliğe gelene kadar tekrarlayın.

✔️ Açtığınız yufkanın bi tanesini tezgaha koyun. Fazla nişastasını alıp üzerinden ortaya doğru büzün yan kısımları hafif açık olsun. 

✔️  İnce üzün büzgünün üzerine irmikli karışımdan aralıklarla koyun. Her birinin üzerine fıstıktan koyun. Aralardan büzüp kesin ve ters çevirerek tepsiye dizin.

✔️ Tüm yufkalarda aynı işlemi tekrarlayın.

✔️ Şerbeti için şekeri, suyu tencereye koyup kaynatın. Fokur fokur kaynayınca limonu sıkın. 15 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. 

✔️ Fırından çıkan midye baklavanın üzerine sıcak sıcak şerbeti dökün.

✔️ Şerbet çekince baklavayı servis edebilirsiniz

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler