Bayram Baklavaları Hazırlansın! Ustasından Tel Tel Dökülen Kat Kat Tereyağlı Cevizli Baklava Tarifi

Bayram Baklavaları Hazırlansın! Ustasından Tel Tel Dökülen Kat Kat Tereyağlı Cevizli Baklava Tarifi
Evlerde yapılan cevizli kat kat açılmış bir baklavaya hayır diyen görmedim. Tam kıvamında kusursuz cevizli baklava tarifinin tüm püf noktalarını açıklıyoruz. İşte size tel dökülen kat kat Tereyağlı Cevizli Baklava tarifi...

Sanal Fırın Ustasından Tereyağlı Baklava tarifi herkese bu bayram baklava yaptıracak.  Tam kıvamında ölçüsü şaşmaz tarifle siz de damakları çatlatmaya hazır olun. Belki de ilk kez yapacaksınız ama sonucu herkesi mutlu edecek inanın.

TEREYAĞLI BAKLAVA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4.5 su bardağı baklavalık un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Üzerine dökmek için 500 gr sade yağ

Açmak için bol nişasta

Arasına dökmek için 250 gr ceviz içi

Şerbeti için;

  • 6.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Tepsi ölçüsü : 30*40 cm'dir  

TEREYAĞLI BAKLAVA TARİFiNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Derin bir kaba suyu, yumurtayı, tuzu, yağı koyup karıştırın.

✔️ Azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun. 

✔️ Hamuru buzdolabı poşetine koyup 20 dk oda sıcaklığında dinlendirin. Hava almasın kurumasın.

✔️ Elinizi ıslatın ve dinlenen hamuru alıp iç içe doğru rulo yapın. Aynı şekilde üzerini hava almayacak şekilde poşetle kapatıp 20 dakika daha dinlendirin. 

✔️  Hamuru 8 bezeye ayırın.

✔️  Tüm bezeleri nişastaya bulayıp üst üste koyun.  Çay tabağı büyüklüğünde elinizle şekil verip üste koyun ve yine naylona sarıp 20 dakika daha dinlendirin. 

✔️ Her bir bezeyi tek tek servis tabağı büyüklüğünde açın 

✔️  Yine naylona sarıp 1 saat dinlendirin. 

✔️ Elinizle fazla nişastalarını sallayarak çıkarın. 

✔️ Her bir bezenin üzerine az az nişasta tekrar serpin 

✔️ Üst üste koyduğunuz hamuru merdaneyle incecik açın

✔️ Arada bir ters çevirip açmaya devam edin.

✔️ Her bir bezeyi oklavaya tek tek sarıp rulo yapın. Tek oklavada rulo halinde bezeleriniz olacak.

✔️ Yine her birini açıp tek tek aralarına nişasta serpin.

✔️ Baklava tepsisini hamurun ortasına koyun kenarlarından  iki şer parmak fazla olacak şekilde tepsi den az büyük kesin bu kısmı üzeri için kullanacağız.

✔️ Yağladığınız baklava tepsisini kenarlarınındaki hamurlarla eşit bir şekilde kaplayın . Aralarını erimiş sadeyağ ile yağlayın ki kat kat olsun.

✔️ Ceviz içini güzelce yayın. 

✔️ Kalan yufkaları da tek tek döşeyip aralarına yağ dökerek kat kat ayarlayın. 

✔️ Sade yağını eritip üzerindeki köpükleri alın. Tortu hiç olmamalı gerekirse süzün.

✔️ Yağı güzelce baklavaya dökün.

✔️ Baklavayı iyi bir bıcakla güzelce kare kare kesin. 30 dakika bu şekilde bekletin.

✔️ 180 derece 45 derece pişirin.

✔️ Bu arada şerbetini kaynatın. Bunun için tencereye şekeri ve suyu koyun. Kaynayınca limonu sıkıp 5 dk snra ocağın altını kapatın.

✔️ Baklava fırından çıkınca 5 dk sonra sıcak şerbeti dökün. İkisi de sıcak olacak yani.

✔️ Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler