Bayburt yöresine ait haşıl tarifi

Bayburt yöresine ait haşıl tarifi
Bayburt mutfağı; lor dolmasından ekşi lahanaya, zirondan galacoşa zengin bir mutfağa sahiptir. Bugün sizlerle sağlıklı ve pratik bir tarifi buluşturuyoruz: süt ve terayağıyla yapılan "Haşıl" tarifi.

BAYBURT YÖRESİNE AİT HAŞIL İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı öğütülmüş yarma
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Bir tutam tuz

BAYBURT YÖRESİNE AİT HAŞIL TARİFİ

  1. Yarmayı kaynar suda boza kıvamına gelene kadar pişirin. (Yaklaşık 10 dakika)
    hasil-detay-1.jpg
  2. Tuzunu ilave edin ve karıştırın. Servis tabağına alın.
  3. Küçük bir tavada tereyağını eritin.  Önce soğuk sütü direk dökün, ardından kavrulmuş tereyağını ekleyip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
    hasil-detay-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler