Kıyır kıyır bisküvi tadında bayatlamayan zencefilli tarçınlı kurabiye tarifi

Kıyır kıyır bisküvi tadında bayatlamayan zencefilli tarçınlı kurabiye tarifi
Zencefilli tarçınlı kurabiyeler, sadece Türk Mutfağında değil Dünya Mutfağında da sevilen lezzetlerden biri. Peki zencefilli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte tam ölçülü kıyır kıyır bu lezzetin tarifi...

Bugün, İkea kurabiyesi olarak da bilinen enfes bir zencefilli tarçınlı kurabiye tarifi paylaşacağız. Kokusu tadı mükemmel, kış günlerine de çok yakışıyor. Hamuru hazırlayıp çocuklarla şekil vererek eğlenceli zamanın keyfini çıkarmayı da deneyebilirsiniz bizden söylemesi. Fırında daha pişerken eviniz mis gibi tarçın ve zencefil koksun istiyorsanız mutfağa buyrun....

Zencefilli tarçınlı kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pekmez.
  • 2.5 su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Zencefilli tarçınlı kurabiyenin yapımına geçelim:
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve şekeri alıp tel çırpıcıyla çırpın.
✔️ Pekmezi, yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Toz zencefili, kabartma tozunu, tarçını ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru tezgaha alıp üzerine hafif un serpin. Merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.Kurabiye kalıbıyla ya da çay bardağı ile kesin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Yerleştirirken zedelemeden bir bıcak yardımıyla alırsanız şekli bozulmaz.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 10 dakika)
✔️ Fırından çıktıktan sonra yumuşak olacaktır, soğuyunca sertleşecek merak etmeyin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler