Sütsüz pamuk poğaça nasıl yapılır? Pamuk poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tarifi

Sütsüz pamuk poğaça nasıl yapılır? Pamuk poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tarifi
Türk Mutfağının efsaneleşmiş lezzetidir pamuk poğaça. Şöyle yumuşacık mayalı pamuk poğaça yapmak istiyorsanız sıkı durun efsane bir tarif vereceğiz. İşte sütsüz pamuk poğaça tarifi ve yumuşak poğaça yapmanın tüm püf noktaları...

Belki şimdiye kadara sayısız tarif denediniz ama bu tarif gerçekten başka Tadına bakınca "Yaptığım en iyi poğaça oldu" demeye hazır olun! Bu poğaçayı yapan bundan sonra bu tariften şaşmıyor..Puf puf kabarıyor ve bayatlamıyorlar. Hiç sıkılmadan her hafta yapan var. Dilerseniz porsiyonlayıp buzdolabı poşetine koyup derindondurucuda saklayabilirsiniz. Buzluktan çıkınca fırından çıktığı günkü gibi oluyorlar.

Puf puf kabaran yumuşacık lezzetli poğaça yapmanın püf noktalarını hemen açıkayıp tarifimize geçelim.

  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Süt ya da su ne kullanıyorsanız kesinlikle ılık olmalı ki maya aktifleşsin.
  • Toz şeker mayayı ekledikten sonra 10 dakika mutlaka bekleyin.
  • Unu fazla koymayın. Ele hafif yapışmalı. Şekil verirken hafif elinizi yağlamaktan çekinmeyin.
  • Hamurun 1 saat kadar mayalanmasını sağlayın.
  • Şekil verdikten sonra 45 dakika kadar tepside ikinci mayalandırma işlemini yapın.
  • Fırından çıkan poğaçaların üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika sonra servis edin.

Pamuk poğaça için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 1 su bardağı yoğurt
➞ 1 su bardağı ılık su
➞ 1 su bardağı sıvıyağ
➞ 2 adet yumurtanın beyazı
➞ 3 çorba kaşığı toz şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 paket yaşmaya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
➞ Alabildiğinde un (5-6 su bardağı)

Arası için; Beyaz peynir (Dilerseniz sadece ya da farklı bir iç harçda hazırlayabilirsiniz)

Pamuk poğaça tarifinin yapılışına geçelim;
✔️
Yoğurma kabına mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyup 10 dakika bekletin.
✔️ Üzerine yumurtanın beyazını, sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ilave edin.
✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Hamurdan yumurtadan az büyük bezeler yapın. Beze yaparken elinizi unlamayın, ara ara hafif sıvı yağlayabilirsiniz çok kolay oluyor.
✔️ Eğer peynirli yapmak isterseniz elinizle hafif genişletip içerisine beyaz peynir yerleştirip kapatabilirsiniz. Sade yapmak isterseniz çay kaşığı kadar içerisine tereyağı koyabilirsiniz.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
✔️ Üzerine temiz bir bez örtüp 45 dakika kadar dinlendirin. Tepsi mayası çok önemli
✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika sonra servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Hayalimdeki Yemekler / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler