Pastane usulü selanik gevreği nasıl yapılır? İşte tuzlu kıtı rselanik gevreği tarifi

Pastane usulü selanik gevreği nasıl yapılır? İşte tuzlu kıtı rselanik gevreği tarifi
Biscotti olarak da bilinen Selanik gevreği, İtalyanların en meşhur kurabiyelerindendir. Son zamanlarda marketlerde, pastanelerde de sıklıkla gördüğümüz bu lezzetin en büyük artısı uzun süre bayatlamadan durabilmesi. Peki Selanik Gevreği nasıl yapılır, Selanik Gevreğinin içerisine ne konur? İşte detaylar...

Biscottinin kelime anlamına baktığımızda 2 kez pişirilmiş kurabiye anlamına geldiğini görüyoruz. Yani bu enfes lezzetin iki aşaması var. Hemen gözünüz korkmasın, sanıldığı kadar zor değil. İkinci pişirme işlemini sadece daha gevrek olması için yapıyoruz. Pek çok malzeme ile zenginleştirilebilir. Siz de kuru meyveler ve kuru yemişleri damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Benim eşimin en sevdiği kurabiye olduğu için biz sık sık yapıyoruz. Bilen zaten müdavimi oluyor, bilmeyenler de hemen denesin diye tam ölçülü tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Evinizde, tap taze mis gibi selanik gevreği yapmak istiyorsanız işte tarifi...

Selanik gevreği için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 4 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ 1 su bardağı şeker
➞ 1 su bardağı sıvı yağ
➞ 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz, file badem, antep fıstığı hangisini seviyorsanız
➞ 1,5 su bardağı kuru meyve ( üzüm, incir, kayısı, yaban mersini)
➞ Yarım paket kabartma tozu
➞ 1 çorba kaşığı sirke
➞ 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi, seviyorsanız damla çikolata
➞ Aldığı kadar un

Selanik gevreği tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 3-4 dakika çırpın.
✔️ Sıvı yağı, sirkeyi ilave edin.
✔️ Elediğiniz kabartma tozu ve unu da ekleyip homojen bir kıvam elde edin.
✔️ Hafif dişe gelecek ekilde doğranmış kuruyemişleri ve kuru meyveleri ilave edip spatula ile karıştırın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru dökün.
✔️ Spatula yardımıyla üzerini düzeltin.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
✔️ Daha sonra buzdolabında 3 saat bekletin.
✔️ Buzdolabından çıkarıp ince ince dilimleyin.
✔️ Yatay bir şekilde tekrar fırın tepsisine dizip 100 dereceli fırında hafif kurutun.
✔️ Uzun süre bayatlamayacak enfes atıştırmalığınız hazır...

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler