Pastanelerde satılan tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi
Çay saatlerinize eşlik edecek lezzetli bir kurabiye tarifimiz var. Sirke ve mahlep ile hazırlanan bu kurabiyeler evinizi adeta pastaneye çevirecek. Bu kurabiyelerin en güzel özelliği uzun süre bayatlamadan durabilmesi. Kıyır kıyır, bayatlamayan tuzlu kurabiyenin malzemelerine geçelim ve sizi mutfağa alalım.
PASTANE TUZLUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
➞ 150 gr tereyağı
➞ Yarım çay bardağı sıvı yağ
➞ 2 yemek kaşığı nişasta
➞ 1 yemek kaşığı sirke
➞ 2 yemek kaşığı su
➞ 1 adet yumurtanın beyazı
➞ 1 tatlı kaşığı şeker
➞ 1 tatlı kaşığı silme tuz
➞ 1 çay kaşığı mahlep
➞ Yarım paket kabartma tozu
➞ Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ Çörek otu veya susam
PASTANE TUZLUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve sıvı yağı alıp elinizle yoğurun krema kıvamına gelmesi lazım.
✔️ Sirkeyi, yumurtanın beyazını, şekeri, tuzu, mahlepi, kabartma tozunu ve nişastayı ekleyip yoğurmay adevam edin.
✔️ Ardından azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Artık istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapıp saç örgüsü şekli verebilirsiniz. Merdaneyle hafif açıp kurabiye kalıbıyla kesebilirsiniz. Yine rulo yapıp ince uzun gevrek gibi hazırlabilirsiniz.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tuzlu kurabiyeleri dizin.
✔️ Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu, susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü pişirin. 20-30 dakika arası pişiyorlar.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.