Bayatlamayan tepside klasik anne keki tarifi nasıl yapılır? Püf noktası var mı?
Anne keki hafif nemli dokusu ve uzun süre tazeliğini korumasıyla ünlüdür. Öyle üzerinde krema, içinde kuruyemiş ya da çikolata alan olmaz:) Yapılışı çok basit olmasına rağmen herkesin sevgilisidir. Bugün sizlere yaptıkça çocukluğunuzu hatırlayacağınız klasik anne keki tarifi paylaşacağız. Bir kaç püf noktasını açıklayıp tarifimize geçelim...
- Anne kekinde yoğurt olmazsa olmaz, yoğurt kekin bayatlamasını önlüyor.
- Karbonatı da atlamayın. O muhteşem dokusunu ve kabarmasını sağlıyor.
- Bu kekde şeker ve yumurtayı uzun uzun çırpmaya gerek yok.
- Hamur akışkan bir kıvamda oluyor.
- İlk 40 dakika fırını açmayın.
Bayatlamayan Anne Keki için hangi malzemeler gerekli?
➞ 4 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ 1 su bardaği süt
➞ 1 su bardaği sıvı yağ
➞ 1 su bardaği yoğurt
➞ 1 su bardagi +ceyrek su bardaği şeker
➞ 3.5 su bardaği un
➞ 1 tatli kasigi dolu kabartma tozu
➞ 1 tatli kasigi karbonat (cok hafif tepeli)
Üzeri için;
➞ Ceviz, fındık, susam vs
Su bardağı ölçüsü: 250 ml
Bayatlamayan Anne Keki nasıl yapılır?
✔️ İlk öne tepsiyi tereyağı ile güzelce yağlayın. Üzerine de susam serpip kenara koyun.
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı, şekeri, sıvı yağı, sütü ve yoğurdu ekleyip 1-2 saniye mikserle çırpın.
✔️ Ardından unu, kabartma tozunu, karbonatı ekleyip mikserle 2 dakika kadar çırpıp 35 cm'lik yuvarlak tepsiye dökün.
✔️ Üzerine iri çekilmiş ceviz serpin. Yoksa fındık, toz şeker bile olabilir.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkan kek, soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: MASMAVİ3🔹MUTFAKTA / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.