Mayasız poğaça nasıl yapılır? Bayatlamayan en güzel kabartma tozlu poğaça tarifi
Kahvaltıya, 5 çayına şöyle kıyır kıyır ağızda dayılan bir poğaça tarifimiz var. Sıcacık bir bardak çayınız ver muhabbetinizle hiç kimse bu poğaçalara hayır diyemeyecek. Bu poğaçaya peynir çok yakışıyor. Mayasız olmasına rağmen ne kadar da güzel olmuş dedirtecek bu lezzeti hemen deneyin.
Kabartma tozlu peynirli poğaça tarifinde neler var?
➞ 125 gram tereyağı
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 çay bardağı yoğurt
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 2 tatlı kaşığı şeker
➞ 1 tane yumurta beyazı
➞ Aldığı kadar un
Üzeri için;
➞ 1 adet yumurtanın sarısı
➞ Haşhaş
İçi için;
➞ Beyaz peynir
➞ Kaşar peynir
➞ Maydanoz ya da dereotu
Kabartma tozlu peynirli poğaça nasıl yapılır?
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta beyazını, tuzu ve şekeri aklıp homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
✔️ Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru bekletmeden yumurta büyüklüğünde bezeler elde edin.
✔️ Beyaz peyniri, rendelenmiş kaşar peynirini, ince doğranmış maydanoz veya dereotunu karıştırıp iç harcını hazırlayın.
✔️ Bezeleri avuç içinizde açıp ortasına peynirli harçtan yerleştirin ve ortaya doğru kapatın.
✔️ Üzerine yumurta sarısı sürün, haşhaş serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: gonul_mutfakta / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.