Bayat Ekmeğe Gözünüz Gibi Bakıp Bu Kahvaltılığı Yapın! Bayat EkmekliDoyurucu ve Lezzetli Patates Tava Tarifi
Kahvaltı diyince aklıma ilk yumurta geliyor. Yumurta çok besleyici ve doyurucu olduğu için her gün kahvaltıda tüketmeye çalışıyorum. Bu tarifte benim sık sık yaptıklarımdan. Patates haşlama derdi vs de yok .Şipşak hazılayıp sofraya koyabiliyorum.
Bayat ekmekleri değerlendirmenin yolunu arayanlar siz de bu tarifi çok seveceksiniz. Haydin tarifimize geçelim
BAYAT EKMEKLİ PATATES TAVA İÇİN NELER GEREKLİ?
- 3 yumurta
- 1 adet orta boy soğan
- 1 orta boy patates
- Yarım bayat ekmek
- 1 çay bardağı sıvı yağ
BAYAT EKMEKLİ PATATES TAVA NASIL YAPILIR?
✔️ Soğanı yemeklik doğrayın
✔️ Patateslerin kabuklarını soyup soğan gibi ince ince doğrayın. Bu şekilde çok kolay pişiyor.
✔️ Bayat ekmeği robotta çekin. Un gibi olsun.
✔️ Yapışmaz bir tavaya çok az sıvı yağ gezdirip soğanı ekleyin. Soğan pembeleşince patatesleri ilave edin. Karıştıra karıştıra güzelce patatesleri pişirin.
✔️ Bayat ekmekleri ekleyip karıştırın. 5 dakika karıştıra karıştıra birbirine özdeşleşmesini sağlayın.
✔️ Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın, tuzu da ekleyip tavaya ilave edin.
✔️ Yumurtaları üstten bastırın ama tamamen karıştırmayın. Üstte kalıp gibi pişsin.
✔️ Yumurtalar pişince kaşar peyniri rendesi serpip 1 dakika sonra ocaktan alın.
✔️ Dilerseniz ince doğranmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.