Balıkçı lokantalarında ikram edilen fırında helva tatlısı tarifi
Bugün balıkçılarda yemekten sonra gelen hepimizin beğenerek yediği sütlü tahin helvası tarifini paylaşacağız. İmkanınız varsa odun ateşinde deneyin lezzetine doyamazsınız. Karadenizlilerin sözünü de hatırlatıp tarife geçelim: "hamsinin arkasından helva yeki hamsi öldüğünü anlasin" :)
Not: Balığın tazeliğinden eminseniz içerisindeki sütten korkmayın.
Helva tatlısı tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 150 gram tahin helvası
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağına yakın süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon ya da portakal kabuğu rendesi
- 1 cimdik tarçın
Helva tatlısının yapımına geçelim:
✔️ Helvayı rendeleyin ve karıştırma kabına alın.
✔️ İnce çekilmiş cevizi ilave edip karıştırın.
✔️ Azar azar sütü ekleyerek bulamaç kıvamına gelmesini sağlayın.
✔️ En son portakalı ya da limonu rendeleyip karıştırın.
✔️ Tareyağını ve tarçını da ekleyin.
✔️ Fırın kabına güzelce yayın. Üzerinde 1 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine iri çekilmiş ceviz döküp servis edebilirisiniz.
Not: Dilerseniz tüm malzemeleri rondodan da geçirebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.