Bal badem tatlısı tarifi
Tadına bakanın hep yapmak isteyeceği bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Püf noktasıyla yemelere doyulmuyor. İşte bal parmak tatlısı tarifi...
Göz dolduran zahmetsiz bir tatlı arayışındaysanız bu tarif kaçmaz. Hamur açılmadan yapılan bu kolay tatlı, üstelik oldukça da hafif oluyor. En önemli püf noktası şerbeti soğuk, tatlı sıcak olmalı
Sıcak yaz günlerinde yanına dondurmayla harika olur.
Bal badem tatlısı için gerekli malzemeler
- 125 gr tuzsuz tereyağı
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Bulamak için irmik
Şerbet için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Hemen yapılışına geçelim;
- Öncelikle şerbetini hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Şerbeti soğuması için kenara alın.
- Geniş bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağını, yumurtayı, pudra şekeri ekleyip elinizle iyice yoğurun.
- Kabartma tozunu, vanilyayı ve 3 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin.
- İrmiğe bulayıp fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Ortalarına kurdanla bastırın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün.
- Ortalarını antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.