Baklavacılardakinin tıpatıp aynısı, hazır yufkadan kadayıf sarma tarifi
Baklava severler el kaldırsın :)
Baklava seviyorum ama yufka açmayı bilmiyorum diyorsanız bu tarif tam size göre. Püf noktalarını uyguladığınızda kimse hazır yufkadan olduğunu anlamayacak merak etmeyin, tabi siz söylemezseniz:)
Bu tarifi binlerce kişi deneyip uyguladı.
Lafı fazla uzatmadan "evde lezzetli ve çıtır çıtır baklava yapmak bu kadar kolay mıymış" dedirtecek tarifimize geçelim.
KADAYIFLI BAKLAVA SARMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 10 adet baklavalık yufka
- 150 gram taze kadayıf
- 125 gram tuzsuz tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kadar antep fıstık tozu
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 3 ,5 su bardağı toz şeker /250 ml bardak
- 3 ,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
KADAYIFLI BAKLAVA SARMA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Şekeri, suyu ve limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın. 17 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp şerbeti ılımaya bırakın.
✔️ Küçük bir tavada tereyağını eritin ve içerisine sıvı yağı ekleyip ocağın altını kapatın. Bu da kenarda beklesin.
✔️ Kadayıfları tel tel ayırarak doğrayın.
✔️ Yufkanın birini tezgaha serin. Hazırladığınız yağdan gezdirin. Bir avuç kadayıfı, 1 yemek kaşığı hindistan cevizini ve 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozunu döküp ince bir oklava ile nazikçe sarın ve hafif yanlardan bükün. Bu şekilde fırın tepsisine dizin.
✔️ Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.
✔️ Fırça yardımıyla kalan yağı yufkaların üzerine sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırındai alt üst ayarda nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Baklavanın illk sıcaklığı gidince (2-3 dakika sonra yani) ılık şerbeti dökün.
✔️ Baklava şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine antep fıstığı döküp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.