Baklavacılardakinin tıpatıp aynısı, hazır yufkadan kadayıf sarma tarifi

Baklavacılardakinin tıpatıp aynısı, hazır yufkadan kadayıf sarma tarifi
Açma derdi olmadan, hazır baklava yufkası ile hazırlayacağınız Türk mutfağının eşsiz lezzeti kadayıf sarma tatlısına bayılacaksınız! Instagram'da yaptığı harika tarifleri paylaşan ünlü fenomen Nermin Yazılıtaş'tan baklavacıları kıskandıracak tarif...

Baklava severler el kaldırsın :)  

Baklava seviyorum ama yufka açmayı bilmiyorum diyorsanız bu tarif tam size göre.  Püf noktalarını uyguladığınızda kimse hazır yufkadan olduğunu anlamayacak merak etmeyin, tabi siz söylemezseniz:)

Bu tarifi binlerce kişi deneyip uyguladı.

Lafı fazla uzatmadan "evde lezzetli ve çıtır çıtır baklava yapmak bu kadar kolay mıymış" dedirtecek tarifimize geçelim.

KADAYIFLI BAKLAVA SARMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 150 gram taze kadayıf
  • 125 gram tuzsuz tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar antep fıstık tozu
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 3 ,5 su bardağı toz şeker /250 ml bardak
  • 3 ,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

KADAYIFLI BAKLAVA SARMA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Şekeri, suyu ve limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın. 17 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp şerbeti ılımaya bırakın.

✔️  Küçük bir tavada tereyağını eritin ve içerisine sıvı yağı ekleyip ocağın altını kapatın. Bu da kenarda beklesin.

✔️ Kadayıfları tel tel ayırarak doğrayın. 

✔️ Yufkanın birini tezgaha serin. Hazırladığınız yağdan gezdirin. Bir avuç kadayıfı, 1 yemek kaşığı hindistan cevizini ve 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozunu döküp ince bir oklava ile nazikçe sarın ve hafif yanlardan bükün. Bu şekilde fırın tepsisine dizin.

✔️ Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.

✔️ Fırça yardımıyla kalan yağı yufkaların üzerine sürün.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırındai alt üst ayarda nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Baklavanın illk sıcaklığı gidince (2-3 dakika sonra yani) ılık şerbeti dökün. 

✔️ Baklava şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine antep fıstığı döküp servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nermin Yazılıtaş (@nerminyazilitas)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler