Baharat Severlerin Sevgisini Kazanacak Lezzet! Dışı Çıtır İçi Sulu Lokum Gibi Meksika Usulü Kızarmış Tavuk Pollo Asado Tarifi
Bildiğiniz gibi Meksika yemekleri bol acılı bol baharatlı oluyor. Tavuğa da baharat çok yakışıyor. Bugün sizlere Meksika usulü kızarmış tavuk (pollo asado) tarifi vereceğiz.
Buyrun malzemelere geçelim.
MEKSİKA USULÜ KIZARMIŞ TAVUK (POLLO ASADO) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Tavuk Kalça But: Kemiksiz de kullanabilirsiniz, ama o zaman pişme süresini mutlaka kısaltın.
- Zeytin yağı: Kullandığını farklı bir sıvı yağda olur. Ben zeytinyağı kullanıyorum.
- Portakal suyu, limon suyu, sirke
- Baharatlar: Sarımsak, kekik, kırmızı biber, sazon baharatı, aciote, kimyon, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber.
- Taze doğranmış kişniş, limon dilimleri
Hazırsanız başlayalım.
Öncelikle tavuğu merine etmeliyiz. 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı kadar portakal suyu, limon suyu karışımı, sirke, sarımsak, sazon, aciote, kırmızı biber, kekik, kimyon, pul biber ve biraz tuz ve karabiberi karıştırın. Tavuğu geniş bir tabağa alıp harmanlayın.Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Vaktiniz varsa 3 saat kadar dinlendirmeniz daha iyi olur.
Tavuğu kızartın. Buzdolabından çıkardığınız tavuğu yapışmaz bir tavada orta ateşte arkalı önlü kızartın. Kızartırken ekstra sazon ve achiote tozu serpebilirsiniz. Limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz çok yakışıyor Fırında yapmak isterseniz de 220 derecede yaklaşık 20 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin.
Bitti! Meksika Usulü Kızarmış tavuk (Pollo asado) yemeğe hazır! Yediğiniz iyi kızarmış tavuk olabilir:) Bu tarifi gerçekten çok seviyoruz. Çok lezzetli, tadı muazzam.
Umarım Meksika usulü pollo asado tarifini beğenirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.