Bağışıklığı Dipdiri Yapıyor 20 Günde Hazır Oluyor İşte Size Lezzetli Sarımsak Turşusu Tarifi
Turşu diyince akan sular duranlara harika bir tarifimiz var. Sarımsak turşusu yemeklerin yanında özellikle pilavın yanında çok iyi yeniyor. Tam bir doğal antibiyotik zaten. Bol bol yapıp yiyelim.
SARIMSAK TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo taze sarımsak
- 1 su bardağı sirke
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 dilim limon
- 2 adet defne yaprağı
- Yeteri kadar kaynamış soğutulmuş su
- 1.5 litrelik cam kavanoz
SARIMSAK TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Taze sarımsakların sap kısımlarını çıkarın. Alttaki püsküllü kısmını hafif kesip sarımsakların kabuğunu bir kat soyun.
✔️ Sarımsakları yıkayıp cam kavanoza yerleştirin. Aralara defne yaprağı ve limon dilimi yerleştirin.
✔️ Bir kaseye limon tuzunu, sirkeyi ve tuzu koyup güzelce karıştırın.
✔️ Hazırladığınız suyu kavonaza dökün.
✔️ Üzerini normal su ile doldurun.
✔️ Kapağını sıkıca kapatıp serin ve güneş almayan karanlık bir yere koyup 20 gün bekletin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Turşu aşığıysanız bu tarifimizi de mutlaka deneyin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.