Azerbaycan Mutfağı'ndan Tane Tane Dökülen Tavuklu Döşeme Pilavı Tarifi

Azerbaycan Mutfağı'ndan Tane Tane Dökülen Tavuklu Döşeme Pilavı Tarifi
Azerbaycan Mutfağının pilavları meşhur. Kestaneli, dereotlu, narlı, cigerli vs. neredeyse 200'e yakın pilav çeşidi var. Bugün sizlere lezzetine hayran kalacağınız tavuklu döşeme pilavının tarifini vereceğiz.

Bol baharatlı, tavuklu, soğanlı döşeme pilavı oldukça besleyici ve tek başına doyurucu bir yemek oluyor. Kırmızı etle yapan da, içerisine üzüm, erik ekleyenler de var.

Ben bu tarifi Iğdır’lı komşumdan öğrendim. Sanırım Azerbaycana yakın olduğu için yemekleri Iğdır'da da yapılıyor. O gün bugündür sık sık davet sofralarımızı süsleyen temel yemeklerimizden oldu bizim de.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse diye tam tarifini paylaşıyorum. Umarım siz de dener beğenirsiniz.

TAVUKLU DÖŞEME PİLAVI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet orta boy soğan
  • 1 paket tavuk (baget, but vs size kalmış)
  • Tavukları marine etmek için karabiber, toz kırmızı biber, zerdeçal, kimyon
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 litre su (Pirinçleri haşlamak için)
  • 150 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı safran + Yarım su bardağı kaynar su

TAVUKLU DÖŞEME PİLAVI NASIL YAPILIR?

✔️ Tavukları geniş bir kaba alın.Üzerine ince piyazlık doğradığınız soğanları, tuzu ve baharatları ilave edip harmanlayın. Üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.

✔️ Pirinci bol suda yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 30 dakika ılık suda bekletin. Daha sonra pirinci bol suda yıkayıp süzün.

✔️ Tencereye 1 litre su koyup kaynatın. Süzdüğünüz pirinçleri ilave edip 6 dakika haşlayın. Haşlanan pirinçleri süzüp kenara alın.

✔️ 1 tatlı kaşığı safrana yarım su bardağı suyu ekleyip 5 dakika bekletin.

✔️ Küçük bir tavada tereyağını eritin.

✔️ Yapışmaz bir tavaya tereyağının yarısını dökün. Marine ettiğiniz bagetleri yerleştirin .Üzerine süzdüğünüz pirinçlerin yarısını karıştırmadan yayın. Safranın yarısını, bir kaç kaşık da erimiş tereyağını gezdirin. Kalan pirinci de yayıp aynı şekilde safranı ve erimiş tereyağını gezdirin.

✔️ Kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin.

✔️ Altını kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler