Az malzemeli, bol lezzetli, üstelik yağsız, tuzsuz patlamış mısır tarifi 

Az malzemeli, bol lezzetli, üstelik yağsız, tuzsuz patlamış mısır tarifi 

Film saatlerinin vazgeçilmezi olan mısırı, tuzlu ve yağlı olduğu için tüketmekten çekiniyor musunuz? Sağlıklı, tuzsuz ve yağsız enfes tarifimizi deneyebilirsiniz.

Çoğumuz patlamış mısırı çok severiz. Dışarıdan alınan mısırların aksine daha sağlıklı, yağsız, tuzsuz mısırı 5 dk'dan daha kısa sürede yapabilirsiniz. 

PATLAMIŞ MISIR İÇİN MALZEMELER  

  • 2,5 yemek kaşığı patlamış mısır
  • 1 adet mısır patlangacı (mısır tavası)

PATLAMIŞ MISIRIN HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle 2,5 yemek kaşığı mısırı, patlangaç içerisine direk koyun.
  • Ocağın altını açıp yüksek ateşte ve  hiç durmadan sallayın. Bu aşamada sallamayı bırakırsanız mısırlar yanar. 
  • Ortalama 3-4 dk süre sonra enfes lezzetli patlamış mısırınız hazır. Tuzlu ve yağlı mısırdan daha lezzetli mısırınızı afiyetle tüketebilirsiniz.

EK BİLGİ: Yağlı ve tuzlu patlattığınız 100 gr mısır 525 kalori iken, yağsız ve tuzsuz aynı miktar patlamış mısır 338 kaloridir.

misir-patlangaci.jpgBu aparatı satın almak isterseniz mısır patlangıcı, mısır patlatma tenceresi ve  mısır patlatma tavası olarak sorabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber