Ev Yapımı Bayatlamayan Kıtır Selanik Gevreği Tarifi
Bu tarif, şimdiye kadarki yediğiniz gevrekleri bir kenara bıraktırır. En güzel tarafı da kolay kolay bayatlamıyor. Cam kavanozda aylarca durabiliyor. Her an mutfakta durmasını isteyeceğiniz bu tarifi hemen deneyin. Sizi asla pişman etmeyecek.
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
SELANİK GEVREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardğı fındık,badem,ceviz içi
- 1 su bardağı kuru meyve (üzüm vs)
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
SELANİK GEVREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın.
✔️ Derin bir çırpma kabına beyazı alıp mikserle yüksek devirde çırpın. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar 5 dakika çırptıktan sonra sarıları ilave edin.
✔️ Bundan sonraki işlemleri el çırpıcısısı ya da spatula ile devam edin. Kabartma tozunu ve unu eleyerek azar azar ilave edip karıştırın.
✔️ Fındık, badem, ceviz, kuru meyveleri de ekleyin.
✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı spatula ile eşit bir şekilde tepsiye yayın.
✔️ 150 derecede 35 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
✔️ Soğuduktan sonra üzerine tepsi kapatıp 1 gün bekletin.
✔️ Ertesi gün tepsiyi ters çevirip pişirme kağıdını çıkarın. Ortadan ikiye bölün 1 parmak kalınlığında ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz parçaları tekrar fırın tepsisine yan yana dizip 100 derecede 40-50 dakika kurutun.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.