Yiyenin Hayran Kaldığı Rengarenk Doyurucu Bir Salata! İşte Arpa Şehriye Salatası Tarifi
Eskiden günlerde patates salatası ya da kısır yapılırdı. Şimdilerde sofralara envai çeşit salatalar eşlik ediyor. Bunlardan biri de arpa şehriye salatası. Yoğurtlusu, tavuklusu gibi farklı alternatifleri olsa da en popüleri közlenmiş biber ve turşu ile yapılanı. Bugün sizlere pratik bir şekilde hazırlayıp sofraya koyacağınız göz ve mideyi doyuran bu salatanın tarifini vereceğiz.
Arpa Şehriye Salatası için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için)
- 4 su bardağı su
- Tuz
- 1 kase haşlanmış mısır
- Taze soğan, maydanoz, dereotu
- 4 adet közlenmiş kırmızı biber
- 4-5 adet kornişon turşu
- Tuz, limon suyu, zeytinyağı
Arpa Şehri Salatasının yapılışına geçelim:
Şehriyeyi sıvı yağda kavurun. Hafif renk değiştirince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
4 su bardağı kaynar su ilave edip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde suyu tamamen çekene kadar orta ateşte pişirin.
Pişen şehriyeleri geniş bir karıştırma kasesine alıp ara ara karıştırarak soğutun. Bu sayede yapışmayacaklar.
Minik minik doğranmış közlenmiş biberi, turşuyu, ince ince doğradığınız yeşillikleri, mısırı, tuzunu, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip harmanlayın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Umut Sepetim / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.