Aromatik Lezzetlerden Hoşlananlara Biber Yağı Nasıl Yapılır? Biber Yağı Nerelerde Kullanılır?
Biber yağı için kanola yağı, fıstık yağı kullanmak daha popüler olsa da zeytinyağı, susam yağı ile de yapılabiliyor.
Yapımı oldukça basit. yağ ısıtıyoruz, biberleri ve eklenecek baharatları ekliyoruz. Soğumaya bırkaıyoruz. Isınan yağ ile lezzetler açığa çıkıyor.
Detaylı tarifine geçelim hemen.
BİBER YAĞI NASIL YAPILIR?
İhtiyacımız olanlar 1 su bardağı kanola yağı, fıstık yağı gibi herhangi bir nötr yağ ( Zeytinyağı da kullanabilirsiniz), 3 yemek kaşığı ezilmiş kuru biber , bir tutam tuz. Küçük bir sos tenceresinde hepsini karıştırıp orta ateşte ısıtın. Yakşalık 5 dakika yeterli oluyor. Yağ yanmamalı, kaynamamalı. Amaç biberlerin aromasının çıkmasını sağlamak sadece. 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İsterseniz süzüp isterseniz direk kavanoza direk koyup kullanabilirsiniz. Bir ay içerisinde tüketin.
BİBER YAĞINI TATLANDIRMAK İÇİN BAŞKA HANGİ MALZEMELER KULLANILABİLİR?
Sarımsak, arpacık soğanı, karabiber, zencefil kökü, soya sosu, susam tohumu, defne yaprağı eklenebilir. Farklı lezzetleri keşfetmek hayal gücünüze kalmış
SERVİS ÖNERİLERİ
Biber yağını çeşni olarak veya patates kızartması, erişte gibi çeşitli yemeklere karıştırabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.