Alışılmışın Dışında Lezzet Arayanlara Meze Olarak Kullanabileceğiniz Muhteşem Limon Turşusu Tarifi
Hindistan ve Küzey Afrika Mutfağında sık tüketilen turşulardan biridir limon turşusu.
Hint mutfağının olmazsa olmazı olan limon turşusu esasen kalın kabuklu ve yeşil limonlardan yapılır. Üzerine bol miktarda sızma yağı gezdirerek meze olarak çok lezzetli olur.
Balığın, tavuğun marinesinde kullanılabilir. Yeşil mercimek salatası, kuskus salatası, domates salatası gibi salatalara ince ince doğranabilir. Aroması çok yüksek olan bu lezzeti mutlaka deneyin.
Lafı uzatmadan hemen turşunun yapımına geçelim.
LİMON TURŞUSU TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 5 adet limon
- 10 tatlı kaşığı turşuluk tuz
- 15 adet tane karabiber
- 3 adet defne yaprağı
- Yeteri kadar limon suyu
- 2 su bardağı ılık su
- 1 litrelik kavanoz
LİMON TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Limonların tam tepelerinden aşağıya kadar kesin (Alt kısmını kesmiyoruz tüm kalacak)ç. Çiçek gibi olacak.
✔️ Limonların içine 2'er tatlı kaşığı kadar tuz, 2 şer karabiber koyup kapatın.
✔️ Kavanoza tek tek yerleştirin.
✔️ Aralarına defne yaprağı koyun.
✔️ Kavanozun ağzıyla limonlar arasında iki parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
✔️ Kavanozu limon suyu ile doldurun.
✔️ En üstüne de 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.
✔️ Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
✔️ Serin ve gölge bir yerde 3 hafta bekletin.
Açtıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.