En zahmetsiz et yemeği: Güveçte Aksaray tava tarifi

En zahmetsiz et yemeği:  Güveçte Aksaray tava tarifi
Aksaray'ın meşhur et yemeği tarifini ustasından aldık. Zahmetsiz ama aşırı lezzetli olan bu yemek et severlerin gözdesi olacak. Genelde taş fırında pişiriliyor ama ev fırınında da yapmanın bir mahsuru yok. Yolunuz Aksaray'a düşerse yerinde yemeyi ihmal etmeyin. Buyurun tarifimize.

Aksaray tava oldukça pratik bir fırın yemeğidir. Kuyruk yağı kullanmak istemiyorsanız mutlaka zeytinyağı kullanın ama kuyruk yağıyla daha lezzetli olacaktır.

Sarımsak bu yemeğin olmazsa olmazı unutmayın. Ayrıca evinizde güveç tepsi varsa onda daha da güzel oluyor tavsiye ederim. Hatta porsiyonluk olsun isterseniz davetlerde minik güveçlerde bile yapabilirsiniz

AKSARAY TAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo kuzu kuşbaşı et
  • 100 gr kuyruk yağı ya da yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 8 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

AKSARAY TAVA NASIL YAPILIR?

  1. Yuvarlak fırın tepsisi ya da büyük güveç tepsiye tabanına kuyruk yağından biraz koyun.
  2. Kuş başı etleri dizin.
  3. Üzerine sırayla önce sarımsakları, sonra biberleri en sonda domatesleri kat kat dizin. (Karıştırmıyoruz)
  4. Tuzu ve kekiği serpin.
  5. Son olarak zeytinyağını ya da minik doğranmış kuyruk yağlarını yerleştirin.
  6. Kuşbaşı eti, minik doğranmış kuyruk yağını, tuzu, kekik sebzelerle harmanlayıp tepsiye yerleştirin.
  7. Yağlı kağıdı sudan geçirip tepsinin üzerine kapatın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin.
  9. Yağlı kağıdı kaldırıp biraz üzerini kızartıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler