Akşama Tatlı Yapmak İsteyenlere Hafif ve Bir Okadar Lezzetli Osmanlı Mutfağından Tam Tutan Keşkül-ü Fukara Tarifi
Özellikle hafif tatlı arıyorsanız keşkül tam size göre.
Keşkül ne demek diye soranlara genel kültür bilgisi vereyim:). Osmanlıda hindistan cevizi kabuğundan yapılan yemek kapları keşkül olarak anılırdı.
Sözü fazla uzatmayalım.
Lezzetli ve pratik keşküllere siz de bayılacaksınız mutlaka deneyin. Genelde bir porsiyon asla yetmiyor bizde:) Buzdolabına yapın koyun, görenin yüzündeki mutluluğu görün
İşte o kusursuz tarif..
KEŞKÜL TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı ceviz (Un gibi çekilmiş)
- 2 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı silme mısır nişastası
- Bir fiske tarçın
KEŞKÜL TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Süt ve tarçın harip tüm malzemeleri tencereye alın.
✔️ Ocağın altını açmadan güzelce karıştırın.
✔️ Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
✔️ Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın.
✔️ 5 dakika ilk sıcaklığı gidene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra kaselere paylaştırıp ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
Servis Önerileri
Badem de keşküle çok yakışır.
Yanına dondurma da koyup ikram edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.