Akşama Ne Yemek Yapsam Diyenlere Saray Mutfağından Harika Bir Lezzet! İşte Lokum Gibi Tavuk Topkapı Tarifi

Akşama Ne Yemek Yapsam Diyenlere Saray Mutfağından Harika Bir Lezzet! İşte Lokum Gibi Tavuk Topkapı Tarifi
Bir tavuk bu kadar mı lezzetli olur! Tam ağzınıza layık lokum gibi bir lezzet. Yanına pilav yapma derdi de yok.Görüntüsü ile yemeden karın doyuran cinsten gerçekten. İşte size saraylardan gelen piliç topkapı tarifi

Osmanlı Mutfak Kültürü çok zengin. Günümüze kadar gelmiş çok farklı tarifler var. Saraylılar  kazı, pilici, ördeği, güvercini de kuzu eti kadar yoğun kullanmışlar. Tavuk sofralarındna hiç eksik olmamış. İşte tavuğun kullandığı en lezzetli yemeklerden biri de Tavuk Topkapı.

Yanına sadece bir salata çorba yapıyorum tam bir ziyaet oluyor. Siz de deneyin memnun kalacağınızdan eminim.

Ustasından Aldığım bu tarifin detaylarına geçelim hemen.

TAVUK TOPKAPI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

5 Adet kemiksiz açılmış kalçalı but (Ben kasaptan tavuk butun kemiğini çıkarttırıp incelttiriyorum.Evde de kolayca yapabilirsiniz. Parçalanmamasına dikkat edin)

İç Pilav İçin

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı Çam fıstığı
  • 1 adet büyük soğan
  • 8-9 dal sapları ayıklanmış maydanoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı kaynamış su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanıza tuzluysa koymayın)
  • Yarım çay bardağı su

TAVUK TOPKAPI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Pirinçleri su koyduğunuz kaseye koyup bekletin.

✔️ Kuş üzümlerini ayrı bir küçük kasede ıslatın kenarda beklesin.

✔️ Tavuğunuzun kemiklerini çıkarıp el kadar genişletin. Hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra düz bir zemine koyup damağınıza göre tuzunu, karabiberini gezdirin. Zeytinyağını da gezdirip tavukları kenara alın.

✔️ Şimdi içi içn pilav hazırlayalım.Bunun için soğanı yemeklik incecik doğrayın. Maydanozu ince ince doğrayın.Pirinçleri güzelce bol suda yıkayın.

✔️ Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alın. Çam fıstığını ilave edin ve ara da karıştırarak her tarafı eşit şekilde kavurun. Hafif rengi sararınca soğanı ilave edin. Soğanda hafif pembeleşince pirinci ekleyip kavurun. Pirinç kavrulurken kırılmaması için hemen tuzunu ilave edin. 2-3 dakika sonra baharatlarını ilave edin. Ocağın altını kısıp kaynamış suyu dökün.Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 12-13 dakika sonra tencerenin kapağını açmayın. Pilav güzelce suyunu çekmiştir. Üzerine havlu kağıt yada mutfak bezi örtüp dinlenmeye bırakın. 10 dakika sonra hafif bir karıştırıp maydanozunu ekleyin. İç pilav hazır.

✔️ Hoşaf kasesi boyutunda küçük bir kaseye genişlettiğiniz tavukları derisi alta gelecek şekilde yerleştirin. İç pilavından bir kaç kaşık koyup üzerini bohça gibi kapatın ve direk fırın tepsisine ya da borcama ters çevirin.

✔️ Salçası sos için malzemeleri güzelce karıştırp fırçayla tavukların üzerine sürün. Yarım çay bardağı ayrıca suyu da başlangıçta yanmasın diye kenarından fırın kabına dökün.

✔️ önceden ısıtılmış fırında 190 derecede nar gibi kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler