Akşama Ne Yapsam Ne Etsem Diyenlere Tadı Şahane Lezzeti Olay Lokum Gibi Etli Lahana Sarması Tarifi ve Püf Noktaları

Akşama Ne Yapsam Ne Etsem Diyenlere Tadı Şahane Lezzeti Olay Lokum Gibi Etli Lahana Sarması Tarifi ve Püf Noktaları
Lahanaların son zamanları, vakit geçmeden son lahana sarmalarını da yapalım. Yapması biraz meşakketli kabul ama sonuç 10 numara oluyor emin olun. Buyrun kusursuz lokum gibi lahana sarması tarifine...

Çoğu kişi yaprak sarmasına bayılır ama ben en çok lahana sarması severim. Annemin lahana sarması çok meşhurdur. Ocakta kaynayan bir yemek varsa "lahana mı" diyen kapağını açar. Annemin o meşhur lahana sarması tarifini sizin için paylaşacağım.

Buyrun tarifimize...

ETLİ LAHANA SARMASI İÇİN MALZEMELER

  • 1 orta boy lahana
  • 1 orta boy domates
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım silme kaşığı kimyon

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su

ETLİ LAHANA SARMASININ HAZIRLANIŞI

✔️ Lahanayı yapraklarından ayırın. Kolay ayırmak için kök kısmına derin çizikler atıp çıkarın kolayca ayrılacaktır. Sırasıyla tek tek çekin. 

✔️ Derin bir tencereye 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin ve lahananın yapraklarını haşlayın.Haşlanan yaprakları bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
etli-lahana-sarmasi-1.jpg

✔️ Başka bir derin kapta ince ince kıyılmış soğanları, kıymayı, pirinci, bulguru, salçayı ve baharatları koyarak iyice harmanlayın. 
etli-lahana-sarmasi-2-001.jpg

✔️ Soğuyan lahanaları tahtaya koyup damarlarından ayırın.Bu sert kısımları tencerenin en altına koyun ki dibi tutmasın.

✔️ Lahana yapraklarının uç kızmına hazırladığınız harçtan koyup sık sıkı kalem gibi sarın. 

✔️ Tüm yaprakları aynı şekilde sarın.

etli-lahana-sarmasi-4.jpg

✔️ Lahana sosu için; tereyağını ve zeytinyagını tavaya alın ve eritin. Üzerine salçayı ilave ederek kokusu çıkana kadar iyice kavurun. 5 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın. Lahanaları ocağa alın ve sosu üzerine dökün. 

etli-lahana-sarmasi-7.jpg

✔️ Sarmaların üzerine uygun bir düz bir tabak yerleştirin. Varsa sarma taşınız koyabilirsiniz.
etli-lahana-sarmasi-8.jpg

✔️ Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın. Ara ara suyunu kontrol edin. Ortalama 1.5 saatte tam kıvamında pişiyor. Afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler