Akşama ne yapsam diyenlere: Tavuklu havuçlu soğanlı pilav tarifi (Kesinlikle Deneyin)

Akşama ne yapsam diyenlere: Tavuklu havuçlu soğanlı pilav tarifi (Kesinlikle Deneyin)

Tek başına ana yemek olacak efsane bir yemek.. Özbek pilavını andıran bu tarifi denemeyen kalmasın!

SOĞANLI HAVUÇLU TAVUKLU PİLAV İÇİN MALZEMELER

  • 3 adet tavuk pirzola yada tavuk ızgara (Kemikleri alıp doğranmış)
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ  (Tencerenin yapışmaması için)

Malzemeler 3-4 kişiliktir. Kişi sayısına göre artırabilrsiniz.

SOĞANLI HAVUÇLU TAVUKLU PİLAVIN YAPILIŞI

  1. Tavukları kemiğinden ve derisinden ayırıp kuşbaşı gibi doğrayın. (Eğer imkanınız varsa satın alırken bu işlemi yaptırabilirsiniz)
    soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-1.jpg
  2. Tavaya tavukları koyun. Üzerine sıvı yağı da ekleyip ocağın altını açın.
  3. Ara ara karıştırarak 2-3 dakika soteleyin.
  4. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 20 dakika tavuklar suyunu salıp, tekrar suyunu çekene kadar pişirin.
    soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-3.jpg
  5. Bu arada arpacık soğanların kabuklarını soyun. Havucu soyup  ince doğrayın. 
    soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-2.jpg
  6. Bu arada pirinci bol suda yıkayıp süzün.
  7. Pişen tavukların içerisine arpacık soğanı ilave edin
    soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-4.jpg
  8. Soğanları 15 dakika soteleyin
    soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-5.jpg
  9. Ardından havuçları ekleyip 10 dakika soteleyin.
    soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-6.jpg
  10. En son pirinci ekleyin.
    soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-7.jpg
  11. Pirinci 3 dakika kavurun.
    soganli-havuclu-tavuklu-pilav-detay-8.jpg
  12. Yaklaşık 2.5 su bardağı kaynar su ilave edip tuzunu ayarlayıp (yaklaşık 1 silme tatlı kaşığı) tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar (ortalama 20 dakika) pişirin.
  13. Vaktiniz varsa 10 dakika dinlendirin.
  14. Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.

Öneri

Arpacık soğan yoksa normal soğanı yemeklik yada piyaz şeklinde doğrayarak da yapabilirsiniz.

Servis esnasında karabiber dökebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler