Akşama ne yapsam diyenlere: Tam ölçülü anne köftesi tarifi
Çocukların severek yediği yemeklerden biri de şüphesiz köftedir. Yanında kızarmış patatesle doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz. İşte size annenizin köftesini hatırlatacak anne köftesi tarifi...Lafı daha fazla uzatmadan başlayalım anne köftesi nasıl yapılır? anlatmaya;
ANNE KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER
- 350 gr köftelik kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmeğinizi kurutup rondodan da geçirip kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı salça
ANNE KÖFTESİNİN HAZIRLANIŞI
- Derin bir kaba eti koyun.
- Soğanı rendeleyin yada rondodan çekin.
- Üzerine salçayı, yumurtayı, baharatları, tuzu, karbonatı, galeta ununu (veya ekmek içini) ilave edip güzelce yoğurun.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. (Eğer kıvamı koyu olursa avuç içi kadar su ilave edebilirsiniz.)
- Hazırladığınız köfte harcınızı vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Bir kaseye su koyun. Elinizi suya batırıp köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Bu şekilde hazırladığınız köftelerden yaklaşık 24 adet çıkmaktadır.
- Kızgın sıvı yağda pişirin.
- Afiyet olsun :)
Öneri
Köfteleri bi gün önceden hazırlayabilirsiniz.Ertesi gün yemeğiniz hazır olur, size pişirmesi kalır. :)
İsterseniz ince kıyılmış maydanoz da koyabilirsiniz güzel olur.
Püf Noktaları
• Köftenize ilave ettiğiniz karbonat köftelerinizin yumuşak olmasını sağlar, ancak miktara mutlaka dikkat edjn.
• Kullandığınız bayat ekmek köftenizin dağılmamasını sağlar.
• Köftelerinize şekil verirken elinizi hafif ıslatmanız şekil verirken size kolaylık sağlayacaktır.
• Köftenize koyacağınız karbonatın ölçüsü tam tarifteki gibi olmalı. Kesinlikle fazla konmamalı.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.