Akşama Ne Yapsam Diyenlere Lokantalardaki Tencerede Orjinal Salçasız Süzme Mercimek Çorbası Tarifi! Tüm Püf Noktalarını Ustadan Aldık

Akşama Ne Yapsam Diyenlere Lokantalardaki Tencerede Orjinal Salçasız Süzme Mercimek Çorbası Tarifi! Tüm Püf Noktalarını Ustadan Aldık
Mercimek çorbası en sevilen çorbalardandır. Hemen hemen her restoranın menüsünde bulunur. Her kaşıkta benim evde yaptığım mercimek çorbam niye böyle olmuyor diye düşünürsünüz. Artık ustadan tarifi aldık, evde de tencerede orjinal salçasız süzme mercimek çorbası yapabileceksiniz. Lezzete gelin...

Yüzlerce çorba vardır ama mercimek çorbası en sevilenlerindendir.  Yapımı çok kolay olsa da kıvamı tutturmak lezzeti yakalamak zordur. Püf noktalarını bilmek lazım. Sizin için detaylarını paylaşacağız.

Hazırsanız başlayalım...

TENCEREDE LOKANTA USULU SALÇASIZ SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 litre su
  • 1 yemek kaşığı tereyeğı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Su

TENCEREDE LOKANTA USULU SALÇASIZ SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Rendenin ince tarafıyla havucu rendeleyin

✔️ Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince doğrayın.

✔️ Patatesleri minik minik doğrayın. Dilereniz yine rendeleyebilirsiniz.

✔️ Mercimekleri bol suda yıkayın ve süzün.

✔️ Hazırlıklar tamam başlayalım çorbamızın yapımına. Tencereyi ocağa koyun ve ısıtın. Isınan tencereye sıvı yağı ve tereyağı ekleyin  Yağ eriyince önce havucu koyup havuç rengini salana kadar kavurun. 

✔️ Ardından soğanı ve sarımsağı ekleyip 2 dakika soteleyin.

✔️ Süzdüğünüz mercimek çorbasını ilave edin.

✔️ Patatesleri de ekleyip karıştıra karıştıra 5-6 dakika güzelce kavurun. Dibi tutmamasına dikkat edin.

✔️ Üzerine 2 litre sıcak su da döküp tencerenin kapağını kapatın. Ara ara mutlaka karıştırın ki dibi tutmasın. Kaynarkan üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla almayı ihmal etmeyin.

✔️ 20-30 dakika sonra istediğiniz kıvama gelecektir. Ben el çırpıcısı ile karıştırıyorum tavsiye ederim.

✔️ Bir süzgeç yardımıyla mercimeği iyice süzün. Sadece posası kalsın. 

✔️ Son aşamaya geçelim. Başka bir tencereye 1 yemek kaşığını koyun, hafif eriyince 2 yemek kaşığı un da koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. 1 çay bardağı soğuk su ekleyip pürüzsüz kıvam almasını sağlayın. Artık mercimeği ekleyebiliriz. Süzdüğünüz mercimeği ilave edip karıştırın. Bu aşamada kıvamına göre sıcak su ilavesi yapın. Ben ortalama 1 litre su koydum.

✔️ Tuzunu da ayarlayıp bir taşım kaynatın. Ne çok katı ne çok sulu olacak.  Kıvamı istediğniz gibi olunca çorbanın altını kapatın. Çorbanız servise hazırdır. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler