Akşama ne pişirsem diyenlere: Zeytinyağlı yeşil mercimek yemeği tarifi
Zeytinyağlı yeşil mercimek yemeği, soğuk kiş günlerinin vazgeçilmez yemeklerindendir. Nohut, fasülye gibi önceden ıslatma derdi olmadığından pratik bi şekilde hazırlanabilir. işte size hem lezzetli, hem de kolay zeytinyağlı yeşil mercimek yemeği..
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
Mercimeği haşlamak için;
- 2.5 su bardağı su
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİNİN YAPILIŞI
- Küçük bir tencereye mercimeği ve suyu ekleyin. 15 dakika kaynatın.
- Süzgeç yardımıyla süzün.
- Soğanı ve kırmızı biberi yemeklik doğrayıp tencereye koyun. Sıvı yağı ekleyin ve hafif kavrulana kadar 3-4 dakika kavurun.
- Ardından mercimeği ekleyip karıştırın. Üzerine kaynar suyu ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Suyu az gelirse üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Öneri
Eğer mercimek yemeğini daha sulu seviyorsanız, su miktarını artırıp özdeşleşmesini sağlayın.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.