Akşama ne pişirsem diyenlere! Tüm püf noktalarıyla orjinal Konya usülü bamya çorbası tarifi

Akşama ne pişirsem diyenlere! Tüm püf noktalarıyla orjinal Konya usülü bamya çorbası tarifi

Bamya çorbası, Konya'da düğünlerin ve bayram sofraların olmazsa olmazıdır. Biraz zahmetli görünse de lezzetine değer. Sizler için tüm aşamalarını ayrıntılarıyla verdiğimiz tarifimize geçelim...

KONYA USULÜ BAMYA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER (10 Kişilik)

  • 300 gr kuzu kuşbaşı (Çok küçük doğranmış, bamya ile aynı boyda)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz + 1 yemek kaşığı tuz 
  • 10 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Kuru bamyayı haşlamak için

  • 100 gr kuru bamya (kurutulmuş çiçek bamya)
  • 6 su bardağı su

KONYA USULÜ BAMYA ÇORBASININ YAPILIŞI

  • Aldığınız bamya tüylü ise teflon tavada 2 dakika çevirin. Ocaktan inince mutfak havlusuna koyup elinizle ovcalayarak küçük tüylerinin temizlenmesini sağlayın.  
    etli-bamya-corbasi-detay-1.jpg
  • Bamyayı haşlamak için tencereye bamyayı ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. (Su oranı yukarıda yazıyor)
    etli-bamya-corbasi-detay-2.jpg
  • Kaynadıktan 20 dakika sonra ocağın altını kapatın. 
    etli-bamya-corbasi-detay-3.jpg
  • Bamyayı bir süzgece döküp ve çeşmenin altında yıkayın.
  • Soğuyan bamyanın iplerini çıkarın. (Kolayca çıkıyor)
    etli-bamya-corbasi-detay-4.jpg
  • Başka bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını ekleyip ocağın altını açın. 
    etli-bamya-corbasi-detay-6.jpg
  • Soğanı yemeklik doğrayın.(Çok da minik olmasın)
    etli-bamya-corbasi-detay-5.jpg
  • Yağ hafif kavrulduktan sonra (3 dakika sonra) soğanı ekleyin.
    etli-bamya-corbasi-detay-7.jpg
  • 5 dakika sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edin.
  • 5 dakika sonra eti ekleyin.
    etli-bamya-corbasi-detay-9.jpg
  • 15 dakika sonra salçaları ekleyin. ve 3-4 dakika kavurun.
    etli-bamya-corbasi-detay-10.jpg
  • Kaynar suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta harlı ateşte etleri pişmeye bırakın. 
    etli-bamya-corbasi-detay-11.jpg
  • Yaklaşık 20 dakika sonra bamyayı ilave edin.
  • 5 dakika sonra 1 yemek kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ekleyin. Kapağı kapatıp orta ateşte çorbanız özleşene kadar pişirin.
  • Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. 
  • Sıcak servis edin.

PÜF NOKTALARI

  • Bamya çorbası kaynar kaynar ikram edilir. 
  • Kasabınızdan bamyalık kuş başı alacağızı söylerseniz küçük küçük doğrayıp hazırlayacaktır.
  • Kalabalık davet sofraları için ölçüler idealdir. Dilerseniz ölçüleri yarıya indirerek yapabilirsiniz.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber