Akşama Ne Pişirsem Diyenlere Asla Sizi Yaptığınıza Pişman Etmeyecek Bir Lezzet! Hem Besleyici Hem Lezzetli Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi

Akşama Ne Pişirsem Diyenlere Asla Sizi Yaptığınıza Pişman Etmeyecek Bir Lezzet! Hem Besleyici Hem Lezzetli Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi
Çorbalar Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün sizlere sofranızı ziyafete çevirecek harika bir köfteli çorba tarifi vereceğiz. Köfteli çorba, oldukça besleyici olup tek başına bile akşam yemeği olarak tüketebilirsiniz. Çok az kıyma ile koca bir tencere yemek yapabilirsiniz.

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

Haşlamak için;

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
  • 11 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Köfteleri için;

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 orta boy soğan
  • 150 gr köftelik kıyma

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 orta boy soğan

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASININ HAZIRLANIŞI

  1. Yarmayı düdüklü tencereye koyun, üzerine verilen ölçüde suyu da ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklüden ses çıkmaya başladıktan sonra 40 dakika pişirin.
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-1.jpg
  2. Bu arada köfte malzemelerini bir kaba alıp güzelce yoğurun. (Rendelediğiniz soğanlar çok sulandıysa suyunu elinizle sıkın ve suyunu köfteye koymayın. Yoksa yuvarlayamazsınız)
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-2.jpg
  3. Düz bir tabağa 1 yemek kaşığı un dökerek, minik minik yaptığınız köfteleri koyun ve  yapışmaması için ara ara sallayın.  Dökmeden önce varsa ununu eleyin.
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-3.jpg
  4. Başka bi kapta terbiyesini hazırlamak için yoğurdu akışkan kıvama gelene kadar çırpın.
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-4.jpg
  5. Yoğurt ve yumurtayı da ekleyip çırpın. (Cacık ile ayran arası yoğun bi kıvamda olmalı)
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-5.jpg
  6. Yarmalar piştikten sonra köfteleri yarmanın suyuna atın. 15 dakika kaynatın.
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-6.jpg
  7. Yarmanın suyundan yoğurda 1-2 kepçe alıp ılımasını sağlayın.
  8.  Kepçeyle bi taraftan sürekli karıştırarak yoğurttan az az ilave edin. (Karıştırmayı bırakırsanız çorbanız kesilir)
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-7.jpg
  9. Suyunu kontrol edin, gerekiyorsa sıcak su ekleyin.
  10. 15 dakika sonra ocağın altını kapatın. 
  11. Çorba kaynarken küçük bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritip, çok ince doğradığınız soğanları iyce kavurun, hiç diri olmaması gerekiyor. 
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-8.jpg
  12.  Pişen çorbaya soğanları ilave edin.
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-9.jpg
  13. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşğı nane ekleyin.
    kofteli-yogurt-corbasi-detay-10.jpg
  14. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika dinlendirin. 
  15. Sıcak servis edin
  16. Afiyet olsun.

Püf Noktası

  • Yarmayı bir gece önceden soğuk suda ıslatıp bekletirseniz pişme süresini kısaltırsınız.
  • Çorba piştikten sonra üstünün kaymaklanmaması için ara ara karıştırın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler