Akşama Ne Pişirsem Diyenlere Asla Sizi Yaptığınıza Pişman Etmeyecek Bir Lezzet! Hem Besleyici Hem Lezzetli Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi
Çorbalar Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün sizlere sofranızı ziyafete çevirecek harika bir köfteli çorba tarifi vereceğiz. Köfteli çorba, oldukça besleyici olup tek başına bile akşam yemeği olarak tüketebilirsiniz. Çok az kıyma ile koca bir tencere yemek yapabilirsiniz.
KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
Haşlamak için;
- 1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
- 11 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
Köfteleri için;
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 orta boy soğan
- 150 gr köftelik kıyma
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 orta boy soğan
KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASININ HAZIRLANIŞI
- Yarmayı düdüklü tencereye koyun, üzerine verilen ölçüde suyu da ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklüden ses çıkmaya başladıktan sonra 40 dakika pişirin.
- Bu arada köfte malzemelerini bir kaba alıp güzelce yoğurun. (Rendelediğiniz soğanlar çok sulandıysa suyunu elinizle sıkın ve suyunu köfteye koymayın. Yoksa yuvarlayamazsınız)
- Düz bir tabağa 1 yemek kaşığı un dökerek, minik minik yaptığınız köfteleri koyun ve yapışmaması için ara ara sallayın. Dökmeden önce varsa ununu eleyin.
- Başka bi kapta terbiyesini hazırlamak için yoğurdu akışkan kıvama gelene kadar çırpın.
- Yoğurt ve yumurtayı da ekleyip çırpın. (Cacık ile ayran arası yoğun bi kıvamda olmalı)
- Yarmalar piştikten sonra köfteleri yarmanın suyuna atın. 15 dakika kaynatın.
- Yarmanın suyundan yoğurda 1-2 kepçe alıp ılımasını sağlayın.
- Kepçeyle bi taraftan sürekli karıştırarak yoğurttan az az ilave edin. (Karıştırmayı bırakırsanız çorbanız kesilir)
- Suyunu kontrol edin, gerekiyorsa sıcak su ekleyin.
- 15 dakika sonra ocağın altını kapatın.
- Çorba kaynarken küçük bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritip, çok ince doğradığınız soğanları iyce kavurun, hiç diri olmaması gerekiyor.
- Pişen çorbaya soğanları ilave edin.
- 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşğı nane ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika dinlendirin.
- Sıcak servis edin
- Afiyet olsun.
Püf Noktası
- Yarmayı bir gece önceden soğuk suda ıslatıp bekletirseniz pişme süresini kısaltırsınız.
- Çorba piştikten sonra üstünün kaymaklanmaması için ara ara karıştırın.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.