Ağzınızı Sulandıracak Aklınızı Başınızdan Alacak Limonlu Bar Tarifi Bu Yazın Favorisi Olacak
Kıtır kıtır tabanlı yumuşacık limonlu kremasıyla bu yaz sıkça yapacağınız bir lezzetle tanıştıracağım sizi.
Limonlu Barlar yazın ferah ferah çok güzel oluyor. Tek lokmalık kesiyorum ben. Hem yemesi hem de servisi kolay oluyor. Yapımı tartlara göre daha kolay. Siz de deneyince bana hak vereceksiniz eminim.
Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim.
LİMONLU BAR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Tabanı için;
- 1 su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 fincan un
Üst Dolgusu için;
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Çeyrek fincan çok un
- 2 adet limonun suyu
LİMONLU BAR TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Fırını 175 derecede ısıtın.
✔️ Karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, unu ve şekeri karıştırıp yağlanmamış fırın kabının tabanına yerleştirin. Elinizle bastırın iyice.
✔️ Isıtığınız fırında 15 dakika pişirin. Sertleşip altın rengini alacaktır.
✔️ Başka bir kapta yumurta ile şekeri mikserle çırpın. Unu, limon suyunu ilave edip kek hamurunu hazırlayın. Hazırldığınız harcı pişen kek tabanının üzerine (ılımış olmasını bekleyin, sıcak olmasın) dökün.
✔️ Bu şekilde 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkınca tam sert olmuyorlar, soğudukça sertleşiyorlar. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin bolca. Dilimleyerek servis edebilirsiniz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.