Ağzı Yana Yana Acı Yiyenler Bu sos Vazgeçilmesiniz Olacak! Kuru Biberden Acı Sos Nasıl Yapılır?
Yazın biberleri saklamak için kurutma tekniğini sıkça kullanıyoruz. Bu sayede her cins biber kurutulmuş halde mutfakta her daim bizimle oluyor.
Acı sos yapmak için herhangi bir kuru biber kullanabilirsiniz. Kuru biberler çok yönlüdür gerçekten ve aşırı lezzet içerir.
Aklıma gelmişken kuru acı biberlerin tohumlarını çıkarmanıza gerek yok onlar da tam bir şifa.
KURU BİBERLERDEN ACI SOS YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Acı sos yapmak için ihtiyacınız olan tek malzeme acı biber, sirke ve tuzdur .
Tabiki soğan, sarımsak ve baharat atmak tamamen damak zevkinize kalmış.
Kurutulmuş pul biberleri sıcak bir tavada hafifçe kızartın. Bu sayede kabuğundaki yağlar gevşeyecektir.
Ocaktan alınca biberlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Yumuşaması için 20 dakika bekletin. Daha sonra biberleri süzün ama suyu atmayın. Bu suyu kıvam vermek için kullanacağız.
Biberleri rondoya koyun. Üzerine 1 bardak biberi ıslattığınız sudan, 2 yemek kaşığı kadar sirkeden ekleyin. Varsa sarımsak tozu ço çok yakışıyor.
Pürüzsüz olana kadar çekin. Tuz ve sirke ile lezzetlendirin. İsterseniz süzgeçten geçirebilirsiniz.Tamamen size bağlı.
Bir tencereye alıp 10 dakika bu şekilde pişirin ve soğuduktan sonra cam şişeye koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.
İşte bu kadar. Acı sosun tadını çıkarın. Gerçekten çok lezzetli oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.