Büyük borcamda gerçek ağlayan pasta tarifi

Büyük borcamda gerçek ağlayan pasta tarifi
7'den 77'ye herkesin ayılıp bayıldığı bir pastadır ağlayan pasta. Denenmiş, gerçek ağlayan pastanın püf noktasını ve nasıl yapılacağını merak ediyorsanız işte tarifi...

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ağlayan pasta; ıslak kek, krem şanti ve çikolata sosunun muhteşem birleşmesiyle damakları mest eder. Yemeyen yoktur ma yapmayan vardır belki diye size gerçek ağlayan pasta tarifi hazırladık. Hazır krem şanti kullanmak istemezseniz 1 paket sıvı krema ile 1 su bardağı pudra şekerini mikserle çırpın. Tarifte pratik olacağı için hazır çikolata sosu kullandık,

AĞLAYAN PASTA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı + 1 çay bardağı un (Fazla dökmeyin)

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu

Islatmak için;

  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Üzeri için;

  • 2 paket toz krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt

AĞLAYAN PASTA NASIL YAPILIR?

  1. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın. Sütü, sıvı yağı ekleyin. Eleyerek kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu, unu ilave edin. Mikserle düşük devirde homojen bir kıvam elde edin.
  2. Büyük kare borcamı tereyağı ile yağlayın. Üzerine kek hamurunu dökün. Zemine bir kaç kez vurun ki her yeri eşit olsun.
  3. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yaklaşık 20-30 dakikada pişiyor.
  4. Kek fırından çıktıktan sonra 1 saat kadar soğutun. İyice soğusun.
  5. Tencereye çikolata sosunu koyup üzerinedeki tarife göre hazırlayın. Ocağın altını kapatınca ara ara karıştırki üzerini kabuk bağlamasın.
  6. Krem şantiyi 1.5 su bardağı soğuk süt ile mikserle hazırlayın.
  7. İyice soğuyan kekin bir kaç yerinden kürdanla delik açın. 1.5 su bardağı sütü kaşık kaşık her yerine eşit bir şekilde dökün. Kısa sürede tamamen çekiyor sütü merak etmeyin.
  8. Krem şanti ile kaplayıp spatula ile düzeltin.
  9. Son olarak çikolata sosu dökün.
  10. Vaktiniz varsa en az 4.5 saat buzdolabına dinlendirin. Vaktiniz yoksa da 2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler